Novi pristup

VIDEO Djeci u školi dali noževe, pile i čekiće za igru: Bit će snalažljivi i kreativniji

Foto: Screenshot
Foto: Screenshoot
pila
28.09.2019.
u 09:17
Cilj je, kako kažu u školi, omogućiti djeci da se igraju sa stvarnim predmetima, te da se tako nauče biti snalažljiv i kreativni
Pogledaj originalni članak

Jedna osnovna škola u Norwichu ima novi pristup kako bi djeci omogućila da steknu, kako kažu, 'stvarna iskustva'. Naime, škola je svojim učenicima od četiri do 11 godina omogućila da se igraju kuhinjskim noževima, čekićima i pilama, ali i razne druge predmete poput cigli, staklenki....

Učiteljica Zoe Marsden (31), kazala je da su dosad u zadnja četiri tjedna, došli do pozitivnih rezultata, a tijekom ovog pristupa došlo je do samo jednog incidenta. Cilj je omogućiti djeci da se igraju sa stvarnim predmetima.

"Želimo da koriste vlastitu inovativnost i shvate rizik koji dolazi s tim. Trebaju naučiti biti snalažljivi i kreativniji", kazala je učiteljica.

U školi smatraju da će novi pristup pozitivno utjecati na druga područja razvoja djece.

"Imali smo samo jedan incident s djetetom. Dječak je pokušao otvoriti staklenku, vukao ju je te je na kraju povrijedio lakat jer nije mogao otvoriti staklenku. Ali opet, to je za njega još jedna lekcija", dodala je, piše Metro.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:01 28.09.2019.

Što je tu čudno? To su stvari i alati s kojima se djeca svakodnevno susreću u kućanstvu. Mojemu unučetu ovog ljeta jako zanimljiva igračka bio je mali aku izvijač.