batarelo o tablicama

'Ministri, počnite nas slušati i služiti, a ne (totalitarno) nametati'

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
'Ministri, počnite nas slušati i služiti, a ne (totalitarno) nametati'
02.04.2015.
u 13:38
Zašto na novim tablicama se miče hrvatski državni grb, koji smo s ponosom stavljali nakon proglašenje neovisnosti?, pita se na svom blogu Vice Batarelo
Pogledaj originalni članak

"Zašto uopće mijenjati tablice? Zašto se na novim tablicama miče hrvatski državni grb, koji smo s ponosom stavljali nakon proglašenje neovisnosti?" pita se na svom blogu Vice Batarelo, voditelj udruge Vigilare. Kaže, ako se već moraju mijenjati radi EU znakova, neka se izdaju službene naljepnice s EU znakovima koji će svaki vozač zalijepiti s lijeve strane tablica.

"Koliko god se slažem s uobičajenim argumentima, ima još jedna stvar koja se ne spominje: IZBOR. Zašto nam državna birokracija, administracija i političari nameću kako će nam izgledati registarske tablice na NAŠIM autima. Zašto se jednostavno ne dopusti IZBOR tablica kakve mi želimo stavljati na naše limene ljubimce?" piše Batarelo.

U blogu ističe kako je nedavno bio u Sydneyju gdje je vidio različite registarske tablice na autima.

"Vlasti savezne države New South Wales dopustile su vlasnicima auta da biraju, u skladu s financijskim mogućnostima, izradu potpuno personaliziranih tablica. A sve to možete birati i naručiti preko interneta", piše i pita se: "Zašto naša državna administracija mora biti tako dosadna i nametljiva?"

Predlaže da državna administracija ostavi sadašnje tablice.

"Zalijepit ćemo EU znakove, a neka uvedu mogućnosti izbora tablica kakve želimo, ako želimo to plaćati. Ministri, počnite nas slušati i služiti, a ne (totalitarno) nametati", preporučuje Batarelo.

>> Ovo je nova registarska pločica, od zloporaba će je štititi - bar kod!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

Avatar mala-beba
mala-beba
13:59 02.04.2015.

Hrvatski grb na Hrvatskim tablicama.

KA
KaNiDora
14:06 02.04.2015.

Nema micanja grba! To je posljednja srpska komunistička podvala ali vam ne će uspjeti.

PE
perica
14:03 02.04.2015.

Tako je, živa istina, ovi bolesnici još uvijek se nameću a ne služe narodu, nego misle da nama vladaju, nažalost skužit će kada većina hrvata ode raditi van za pristojnu plaću, a ovi neka naplaćuju porez od zraka!