traju pregovori

Venezuela suspendirala protjerivanje američkih diplomata na 30 dana

Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
27.01.2019.
u 07:06
Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro u srijedu je prekinuo diplomatske odnose s Washingtonom i dao zaposlenicima američkog veleposlanstva rok od tri dana da napuste zemlju
Pogledaj originalni članak

Venezuela je u subotu suspendirala protjerivanje američkih diplomata na 30 dana, a u tom razdoblju bi se trebao postići dogovor o uspostavljanju Ureda za interese SAD-a u toj zemlji.

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro u srijedu je prekinuo diplomatske odnose s Washingtonom i dao zaposlenicima američkog veleposlanstva rok od tri dana da napuste zemlju nakon što je predsjednik Donald Trump priznao oporbenog čelnika Juana Guaida za novog predsjednika te zemlje.

Pogledajte i galeriju Venezuela odbacila ultimatum Europljana: Nitko nam neće određivati rokove

Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela

 

No, sada će preostali američki diplomati moći ostati u veleposlanstvu u Caracasu dok traju pregovori o otvaranju Ureda za interese SAD-a. Ukoliko se u roku od 30 dana ne postigne dogovor, preostalo osoblje američkog veleposlanstva morat će napustiti Venezuelu, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova Venezuele.

Pogledajte i video 200 nestalih u Brazilu nakon puknuća nasipa 


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar superhik74
superhik74
18:53 28.01.2019.

Guaido je dobio punih 97 tisuca glasova na izborima dok je Maduro dobio samo 6 miljuna i 400 tisuca pa je po americkoj "logici" (tko manje) i sasvim "logicno" da ovog Guaido-a proglase "predsjednikom" s tako "sirokom podrskom" naroda Venecuele.

XA
xaron
23:40 27.01.2019.

Predsjednik (Trump- kapitalista) za koga pola njegove drzave smatra da je protuzakonito postao predsjednik, trazi smjenu drugog predsjednika (Maduro-komunista) jer je navodno protuzakonito na mjestu predsjednika. Ovo loci na neku politicku komediju iz proslog stoljeca sa poukom : kapitalosti i komunisti su isti smrad ali sa drugim imenima.

ST
stomugromova
20:30 27.01.2019.

Associated Press :-----------Smjena Madura je isplanirana u inozemstvu-----Prije uličnog prevrata ranije ovog tjedna je Juan Guaidó tajno putovao u SAD, Kolumbiju i Brazil kako bi razgovarao o strategiji oporbe u borbi protiv Madurove vlade, tvrde izvori koje je kontaktirala agencija Associated Press.Koalicija sedam latinoameričkih zemalja, koja je zajedno s Washingtonom odmah priznala Juana Guaidóa kao privremenog predsjednika Venezuele, konsolidirana je tijekom nekoliko tjedana tajnih dijaloga koji su uključivali šifrirane poruke i tajna putovanja lidera oporbe u inozemstvo, otkriva AP, pozivajući se na nekoliko izvora uključenih u ove pregovore. Prema riječima Antonia Ledezme, bivšeg gradonačelnika i bjegunca iz Venecuele, Guaidó je tajno putovao sredinom prosinca u SAD, Kolumbiju i Brazil kako bi dogovorio strategiju oporbe za organiziranje masovnih demonstracija koje su se trebale podudarati s predsjedničkom inauguracijom Nicolása Madura 10. siječnja. Kako ne bi privukao pozornost imigracijskih službenika, zastupnik je Venezuelu napustio kopnenim putem kroz Kolumbiju, potvrdio je još jedan anonimni opozicijski lider.