'lotus' za 2014.

Varaždinska županija dobila GONG-ovu nagradu za transparentnost

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Varaždinska županija dobila GONG-ovu nagradu za transparentnost
17.11.2014.
u 16:59
HNS-ovci su se pohvalili i time što su od 23 grada koja su ovim istraživanjem proglašena "izrazito transparentima" čak tri iz Varaždinske županije
Pogledaj originalni članak

Nagradu "Lotus" za 2014. godinu dobila je Varaždinska županija koju vodi HNS-ov dvojac – župan Predrag Štromar i njegov zamjenik Alan Košić. Istraživanje koje su proveli GONG i Udruga gradova pokazalo je kako je Varaždinska županija najtransparentnija.

HNS-ovci su se pohvalili i time što su od 23 grada koja su ovim istraživanjem proglašena "izrazito transparentima" čak tri iz Varaždinske županije.

- To su Ivanec, Lepoglava i Varaždin. Sva tri grada, kao i županiju, vode HNS-ovci – naglasio je župan Predrag Štromar. Zamjenik župana Varaždinske županije i član Središnjeg odbora HNS-a Alan Košić istaknuo je rast investicija, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje broja nezaposlenih u Varaždinskoj županiji za 17 posto od rujna prošle do rujna ove godine. A pohvalio se i jednim hrvatskim rekordom.

- Poljskom investitoru, koji će zaposliti 300 ljudi, Press Glassu, izdali smo građevinsku dozvolu za jedan dan. Investitori su bili šokirani kada su čuli da je dozvola izdana u jednom danu. To su pravi pokazatelji i tim putem ćemo i dalje nastaviti – rekao je Košić.

>>Rijeka dobitnik GONG-ove nagrade Lotus

>>Predrag Štromar: 'Spreman sam biti šef HNS-a'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar tajar
tajar
17:10 17.11.2014.

Dobiti nagradu za prozirnost od Gonga sigurno puno znaći ljudima bez posla.