CENTAR KARLOVCA

VIDEO Presudio joj potres: Počelo rušenje stare karlovačke zgrade Oružana

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Karlovac: Najavljeno rušenje zgrade nekadašnje Oružane
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Karlovac: Najavljeno rušenje zgrade nekadašnje Oružane
07.05.2021.
u 13:00
Karlovačka županija imala ju je u planu preurediti u Regionalni centar kompetencije. No, potres u Petrinji presudio joj je s velikim oštećenjima
Pogledaj originalni članak

U centru Karlovca na Trgu bana Jelačića danas je počelo rušenje stare vojne zgrade koju Karlovčani zovu Oružana, a koja je izgrađena u drugoj polovici 18 stoljeća. 

Vojarna je nakon Domovinskog rata bila napuštena i već ju je uhvatio zub vremena. Karlovačka županija imala ju je u planu preurediti u Regionalni centar kompetencije. No, potres u Petrinji presudio joj je s velikim oštećenjima tako da je zgradu zapravo potrebno srušiti i ponovno izgraditi. Centar kompetencije tako će biti u replici bivše vojne zgrade.

Rušenje će trajati iduća dva mjeseca, a svi koji prolaze kroz Karlovac trebaju pripaziti jer je ograničen promet na tom području.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KV
ka-vuk
17:50 07.05.2021.

Ovako sporo i nestrucno rusenje trajat ce godinama a ne samo dva mjeseca.

Avatar Nilski konj
Nilski konj
13:14 07.05.2021.

I da se nije dogodio potres u Petrinji samo je budala mogla doći na ideju da "oružanu" preuredi u "regionalni centar kompetencije". Jeftinije je sve srušiti pa iznova sagraditi.