Nataša Kandić:

'Utvrdili su da je bila namjera da se stvori entitet i pripoji Hrvatskoj'

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
'Utvrdili su da je bila namjera da se stvori entitet i pripoji Hrvatskoj'
29.05.2013.
u 13:34
- Značajno niže zatvorske kazne u odnosu na zahtjev Tužiteljstva ne smanjuje težinu pravne odluke kojom je obuhvaćen pokojni predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman - rekla je Nataša Kandić.
Pogledaj originalni članak

Nataša Kandić iz Inicijative RECOM i osnivačica Fonda za humanitarno pravo Srbije kazala je povodom izricanja nepravomoćne presude šestorici Hrvata iz BiH da "nije bitan broj zatvorskih godina, nego da je utvrđeno da je postojala namjera da se stvori entitet i pripoji Hrvatskoj", piše Klix.

Kandić je ocijenila da presuda odgovara činjenicama u stvarnosti. - Značajno niže zatvorske kazne u odnosu na zahtjev Tužiteljstva ne smanjuje težinu pravne odluke kojom je obuhvaćen pokojni predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman - rekla je Nataša Kandić.

Sudsko vijeće Haškog suda nepravomoćno je osudila Jadranka Prlića na 25 godina, Brunu Stojića, Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića na 20 godina, Valentina Ćorića 16 i Berislava Pušića na kaznu od 10 godina zatvora. Utvrdili su i da je postojao udruženi zločinački pothvat u kojem su bili pripadnici hrvatskog državnog i vojnog vrha.

>>PRESUDE U HAAGU: 111 godina zatvora hrvatskoj šestorci!

>>Josipović: Odnosi RH i BiH za vrijeme rata bili su ambivalentni

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.