zoran milanović:

"Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak"

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
"Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak"
Autori lk, IČ/VLM
21.04.2011.
u 18:50
Ovo je neozbiljan prijedlog, komentirao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović Vladin prijedlog da prava branitelja postanu ustavna kategorija.
Pogledaj originalni članak

– Jamčimo svim braniteljima pošten i afirmativan odnos. Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak. Šta ćemo s nezaposlenima, ribarima, poljoprivrednicima, onima koji rade, a ne primaju plaću. Hoće li to sve biti ustavni zakoni? Ovo je neozbiljan prijedlog – kratko je komentirao predsjednik SDP-a Zoran Milanović Vladin prijedlog da prava branitelja postanu ustavna kategorija.

Podsjetimo, Vlada je na današnjoj sjednici predložila nacrt ustavnog zakona o izmjenama i dopunama Ustava RH kojim bi prava branitelja postala ustavna kategorija.

– Na taj način želimo zaštititi posebnu skupinu, a to branitelji i članovi njihovih obitelji jesu, jer bez mudrosti i odlučnosti branitelja ne bismo imali slobodnu zemlju – rekla je premijerka Jadranka Kosor. Pozvala je da se toga pridržavaju i lokalne jedinice, s obzirom na to da se neki nisu pridržavali prava vezanih za djecu branitelja.

>>Vlada predložila da braniteljska prava postanu ustavna kategorija

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 177

BE
beravi
22:05 21.04.2011.

zar nije hdz već dovoljno pomogao braniteljima? pogotovo onima u haagu

MA
marko53
21:20 21.04.2011.

lojtra- hebo te HDZ a ti njih. Svi ste vi ista bagra lijena.Socijala, mirovine, povlastice, potpore itd. Kad će te početi raditi?

AM
amato
21:10 21.04.2011.

Marko53 Gljup si ko racku jer ne vidiš ironiju u mom tekstu.