DRŽAVNO ZEMLJIŠTE

USKOK istražuje bivšeg ministra Marića zbog prodaje zemljišta?

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
USKOK istražuje bivšeg ministra Marića zbog prodaje zemljišta?
23.08.2019.
u 10:00
Vlada RH prema prijedlogu Ministarstva državne imovine, na čijem je čelu tada bio Goran Marić, donijela je odluku o prodaji tog zemljišta spomenutoj tvrtki iz Slavonskog Broda 4. srpnja ove godine.
Pogledaj originalni članak

Prije nego što je dao ostavku na poziciju ministra državne imovine, jedan od posljednjih poslova Gorana Marića bila je prodaja državnog zemljišta veličine 85,6 hektara u Brodskoj Varoši, nadomak Slavonskog Broda tvrtki Marsonia glas u vlasništvu Dragana Marića, koji je navodno bliski prijatelj bivšeg ministra. 

Kako piše Telegram, USKOK provodi izvid prodaje navedenog zemljišta. 

Vlada RH prema prijedlogu Ministarstva državne imovine, na čijem je čelu tada bio Goran Marić, donijela je odluku o prodaji tog zemljišta spomenutoj tvrtki iz Slavonskog Broda 4. srpnja ove godine. Okolnosti u kojima je proveden natječaj i donesena odluka da se za 36,5 milijuna kuna zemljište proda tvrtki Marsonia glas koja je imala promet od samo 11.875 kuna, sada je predmet USKOK-ovih izvida.

Grad Slavonski Brod bio je zainteresiran za isto zemljište koje je odlukom Vlade, a na temelju prijedloga Ministarstva državne imovine, prodano tvrtki Marsonia glas jer je postojala mogućnost da koncern Volkswagen ondje gradi tvornicu, piše Telegram.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
Deleted user
10:36 23.08.2019.

Istina je, crvenim se. Ali ne zbog ljubavi prema SDP-u nego zbog srama od onih koji sebe nazivaju domoljubi a u stvari su samo besramni drpoljubi.

Avatar indigo25
indigo25
10:08 23.08.2019.

Jel mu buraz još uvijek savjetnik u Zagrebačkom Holdingu?

DU
Deleted user
10:19 23.08.2019.

Firma bez značajne dobiti kupuje zemljište čija vrijednost je tristotina pedest puta veća od njenih prihoda , da to nije prevara , netko je želio oprati nekoliko desetaka miliona , tko i za čiji račun zadatak je institucija da otkriju , osude i zapljene svu imovinu upletenima . A gosp. ministar nije dobar skrbnik imovine Hrvatske države .