PREZAPOSLENA

Uoči vjenčanja s glumcem odvjetnica odbila istražiti zločine nad Palestincima za UN

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Amal Alamuddin
Foto: Press Association/PIXSELL
Amal Almuddin
Foto: Press Association/PIXSELL
Amal Almuddin
12.08.2014.
u 19:34
Clooneyev hollywoodski agent dao je izjavu uime Amal Alamuddin, u kojoj odvjetnica objašnjava da nema vremena jer radi na osam slučajeva
Pogledaj originalni članak

Britanska odvjetnica libanonskog podrijetla Amal Alamuddin, u međunarodnim pravničkim krugovima poznata kao stručnjakinja za ljudska prava, a u javnosti kao zaručnica Georgea Clooneya s kojim priprema svadbu za ovu jesen, odbila je UN-ovo imenovanje da kao jedna od tri stručnjakinje u Gazi istraži moguća kršenja ratnog prava i ratne zločine Izraela.

UN-ovo Vijeće za ljudska prava već je bilo objavilo da će se Alamuddin, sa Senegalcem Doudouom Diènenom i Kanađaninom Williamom Schabasom, inače članom srbijanskog pravnog tima u tužbama za genocid između Hrvatske i Srbije, baviti mogućim zločinima Izraela, no samo nekoliko sati poslije Clooneyev hollywoodski agent dao je izjavu u Alamuddinino ime u kojoj se odvjetnica zahvaljuje na pozivu te objašnjava da nema vremena jer radi na osam slučajeva.

Užasnuta sam situacijom u okupiranom Pojasu Gaze, posebno zbog civilnih žrtava i vjerujem da je potrebno provesti neovisnu istragu te privesti pravdi počinitelje zločina. Kontaktirali su sa mnom iz UN-a tek nakon što su objavljeni novinski napisi o mom angažmanu, no ponudu moram odbiti zbog prezaposlenosti. Kolegama želim sreću – glasi izjava.

Nije jasno zašto se UN požurio objaviti njezino ime. Zlobnici kažu da jest zaposlena, ali pripremom za vjenčanje s Clooneyem koje je najavljeno za 20. rujna. Alamuddin je radila u timu Patricka Robinsona, predsjedatelja u suđenju Slobodanu Miloševiću. Bila je i dio pravnog tima Juliana Assangea.

>>Clooney u ponoć 'banuo' k zaručnici i odveo je na set serije "Downton Abbey"

>>Lijepu Amal 'vječni neženja' George Clooney jako je razočarao

>>'Majka Amal Alamuddin nije oduševljena Georgeom Clooneyjem'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar superhik74
superhik74
21:19 12.08.2014.

Clooney zna tko je vlasnik Hollywood-a a posto zeli nastaviti snimati filmove ne zeli se zamjeriti cionistima kojima je Hollywood centar propagandne masinerije.

PL
@ploto@
21:56 12.08.2014.

Hollywood je uz dole navedeno i svjetski centar svih vrsta nastranog i izopačenog seksa,od homoseksualizma,pedofilije,zoofilije,nekrofilije, eksperimentiranja sa raznim narkoticima itd.Hollywoodsi glumci su u velikom broju alkoholičari i narkomani.Zato nije ništa čudno kad neke teen zvijezde, koje još nisu niti punoljetne,vode na odvikavanje od alkohola i narkotika. Dapače,takvo se nakaradno i izopačeno ponašanje u tom svijetu forsira i stimulira.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:52 12.08.2014.

Penelope Cruz i Javier Bardem su vec dobili po prstima nakon otvorenog pisma loje je Javier napisao u vezi Gaze.