Kolumna

Umorni Nikica Valentić – HDZ-ov predsjednički kandidat?

Foto: HRT Screenshot
Umorni Nikica Valentić – HDZ-ov predsjednički kandidat?
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
10.04.2014.
u 12:45
Izjavama u novinama i sinoć u „Dnevniku 3“ bivši uvoznik automobila iz Malezije i predsjednik vlade od 1993. do 1995. godine nije se najuvjerljivije predstavio kao budući predsjednik države
Pogledaj originalni članak

Jučer smo na programu HTV-a mogli birati između odličnih Šimlešinih apolitičnih „Najboljih godina za majčinstvo“ (sve su najbolje, rekle su majke) i suhe politike u „Dnevniku 3“ Siniše Kovačića u kojem se kao gost pojavio g. Nikica Valentić, HDZ-ov bivši političar sada u ulozi kandidata na predsjedničkim izborima. Ne zna se zašto nas i novine i TV ovih dana gnjave s ovom relativno poznatom javnom osobom kojoj ni dvadeset godina odmora od politike nije pomoglo da se osjeća bolje. 

Sinoć je g. Valentić bio vidljivo umoran. A možda je pretjerao u želji da na birače ostavi dojam krajnje ozbiljne i odgovorne osobe koja potpuno suosjeća s gospodarskom katastrofom koja ih je snašla. O razmjerima te tragedije može se suditi i po tome da se HDZ odlučio pokazati baš njega, svoj isluženi partijski kadar, pa što bude. Na izravno pitanje voditelja, na kraju razgovora umjesto na početku, hoće li se kandidirati za predsjednika države, naglo uskrsli g. Valentić je rekao da o svemu dnevno razgovara s HDZ-om, da je otvoren za … itd.itd. Istodobno je tijekom jučerašnjeg dana novinarima izjavljivao da HDZ za predsjedničke izbore treba nekog puno mlađeg od njega. Navečer se predomislio. 

Nikog nije briga hoće li se g. Valentić, zapamćen kao bivši uvoznik automobila jednako kao i bivši dvogodišnji predsjednik vlade, uopće kandidirati ili ne. Jedino što bi naciju u pogledu ovog kandidata moglo zanimati je zdravstveno stanje. Ako je on zaista umoran, nema smisla da se i dalje uzalud muči za dobrobit nezahvalne države. Kako su izbori bliže, kandidata će biti svakog dana sve više, kao i uvijek. 

>> Nikica Valentić u ime "stare garde" podržao Karamarka  

>> Nikica Valentić više nije kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

DU
Deleted user
13:15 10.04.2014.

S tim kandidatom ne gine nam Jusipovic jos 4 godine... Prestrasno!

Avatar delminium
delminium
18:17 10.04.2014.

a da izaberemo hrvata koji nije bio u partiji? od 1945 do danas komunjara do komunjarom

ME
medjimurje
13:51 10.04.2014.

A kako bi bilo da novinari i novinarcici pricekaju da HDZ objavi ime kandidata za predsjednicke izbore ? Kod tih izbora meni je samo sigurno za koga necu glasati a to je sadasnji predsjednik popularno zvani ZAMP i to je to ..