Serijski provalnik

Ukrao mi je novčanik, otišao po pivo, ali sam ga uspio uhvatiti na cesti

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ukrao mi je novčanik, otišao po pivo, ali sam ga uspio uhvatiti na cesti
10.04.2018.
u 22:12
Odlučio barem pokušati pronaći lopova s obzirom na to da je imao njegov opis. Krenuo je okolnim ulicama, a ubrzo ga je poslužila sreća.
Pogledaj originalni članak

– Krast ću dok sam živ – bile su prve riječi 50-godišnjeg provalnika dok mu je prošlog četvrtka u poslijepodnevnim satima policija stavljala lisice na ruke. Tek nekoliko minuta ranije u velikogoričkoj Ulici Nikole Šopa izveo je jednu u nizu provala, ali bila mu je to, pokazat će se, i posljednja, jer je naletio na vlasnika koji je odlučio stvari uzeti u svoje ruke.

– Bio sam u kući, a supruga je šetala s unukom tek pedesetak metara dalje. Na sreću, susjeda ga je s prozora vidjela da izlazi iz dvorišta, bio joj je sumnjiv, čudno se kretao, pa je javila supruzi. Ona me je odmah nazvala kako bi mi rekla da nam se neki čudni tip mota oko kuće. Istrčao sam na ulicu, ali više ga nigdje nije bilo – uzbuđeno govori M. T., vlasnik kuće koji se našao na meti lopova.

Kaže da se nije želio tek tako predati, pa je odlučio barem pokušati pronaći lopova s obzirom na to da je imao njegov opis. Krenuo je hodati okolnim ulicama, a nakon par minuta poslužila ga je sreća - ugledao je čovjeka koji je bio identičan opisu “sumnjivog tipa” koji mu je dala njegova supruga. Bio je “99 posto siguran” da se pred njim nalazi osoba koja mu je ukrala novčanik iz predsoblja kuće. Oprezno mu je prišao.

Foto: Screenshot Facebook
Eksplozija bankomata
Foto: Screenshot Facebook
Eksplozija bankomata
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Raznesen bankomat u Karlovcu
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Raznesen bankomat u Karlovcu
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Raznesen bankomat u Karlovcu

– Rekao sam mu da znam što je napravio te da mi vrati novčanik i da neće biti nikakvih problema. Odgovorio mi je da nemam pojma o čemu pričam. Mislio je da ću mu povjerovati da nije bio u mojoj kući. Tvrdio je kako i ne zna gdje je ulica u kojoj živim. Alibi mu je bio da je u vrijeme kad je meni provaljivano on bio u dućanu i kupovao pivo koje je držao u ruci kad sam mu prišao. Nakon što se napravio glup pokušao je jednostavno odšetati, ali nisam mu to dopustio, držao sam ga sve dok nije došla policija – dodao je M. T.

Nakon što je priveden ubrzo se pokazalo kako je počinitelj stari znanac policije, sa zabilježenim sličnim kaznenim djelima. Po Velikoj Gorici “operirao“ je od 30. ožujka do 5. travnja te u četiri navrata vlasnicima iz kuće ukrao novac i nakit u vrijednosti od oko šest tisuća kuna.

– Dovoljan je samo trenutak nepažnje da se dogodi ovakvo što. U samo deset minuta odigrala se scena iz filmova. Mislim da je ovo pouka svima kako bi bolje trebali paziti jer, da nije bilo naše susjede, lopov bi sigurno pobjegao – zaključuje M. T. i pritom dodaje da su on i supruga imali sreće 
što je iz kuće nestao samo novčanik. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TR
trabant7
07:44 11.04.2018.

Kuća se uvijek zaključava.