nizozemska

Uhićena sedmorica koja su planirala veliki teroristički napad

Foto: Getty Images
Uhićena sedmorica koja su planirala veliki teroristički napad
27.09.2018.
u 21:56
Glavni osumnjičenik je 34-godišnji Iračanin koji je 2017. osuđen jer je otputovao kako bi se pridružio Islamskoj državi
Pogledaj originalni članak

Nizozemske vlasti u četvrtak su uhitile sedam muškaraca za koje se sumnjalo da planiraju velik napad s granatama, automatskim oružjem i eksplozivnim pojasevima, otkrili su istražitelji.

Trojica od sedam osumnjičenih ranije su pritvarani nakon što su se pokušali pridružiti militantima u inozemstvu. Glavni osumnjičenik je 34-godišnji Iračanin koji je 2017. osuđen jer je otputovao kako bi se pridružio Islamskoj državi. 

Muškarci stari između 21 i 34 godine pritvoreni su u četiri lokacije diljem Nizozemske nakon gotovo šest mjeseci istrage. 

"Osumnjičeni su bili u potrazi za jurišnim puškama AK47, pištoljima i granatama, pojasevima s eksplozivima i sirovim materijalima za nekoliko automobilskih bombi", priopćili su istražitelji. Uhićenici će u petak izaći pred sud.

Policija je dobila informaciju od obavještajne službe da glavni osumnjičenik cilja na "veliki događaj u Nizozemskoj na kojem bi bilo mnogo žrtava". 

Uhićenja su se dogodila gotovo mjesec dana nakon što je na glavnom amsterdamskom kolodvoru nastrijeljen Afganistanac koji je nožem ozlijedio dvoje američkih turista.

>> Pogledajte što je obitelj pronašla pretraživajući rijeku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Moodleen
Moodleen
22:18 27.09.2018.

Preselite ih sve k onoj kozi Merkelici.

Avatar matteo999
matteo999
22:50 27.09.2018.

Uzalud ih je policija ulovila, korumpirani suci će ih za nekoliko dana pustiti uz odštetu za ˝pretrpljene duševne boli˝... Mossad zna najbolje kako se postupa s tom gamadi

BL
bla3108
23:17 27.09.2018.

i takvi cmizdre na granici...a onda kad dođu na odrediste...