VEČERNJI PRVI DOZNAO

Uhićen Andželo Đorđievski, prvoosumnjičeni za brutalno ubojstvo rukometaša Tota!

Foto: Večernji list/Instagram
Uhićen Andželo Đorđievski, prvoosumnjičeni za brutalno ubojstvo rukometaša Tota!
13.04.2022.
u 08:14
Informaciju potvrdila je za Večernji list hrvatska veleposlanica u Makedoniji Nives Tiganj
Pogledaj originalni članak

Andželo Đorđievski sinoć je uhićen i odveden u istražni zatvor "Šutka", potvrdila je za Večernji list Nives Tiganj, veleposlanica Hrvatske u Sjevernoj Makedoniji. 

Tijekom razgovora o slučaju ubojstva hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skopju, veleposlanicu Nives Tiganj nazvao je makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski nešto prije osam sati i potvrdio uhićenje.

– Upravo me nazvao ministar Spasovski i rekao da je prvoosumnjičeni uhićen. Još jednom izrazio je žaljenje zbog nesretnog slučaja koji se dogodio u Skopju – rekla nam je Tiganj.

Informaciju je objavio i tamošnji medij Fokus pozivajući se na svoje izvore.

Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je raspisalo međunarodnu tjeralicu za Đorđievskim nakon čega su ga u kratkom roku uspjeli uhititi.

Đorđievski je prvoosumnjičeni za ubojstvo 28-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota. Kako se vidi na snimci nadzornih kamera, Đorđievski je udario Tota ispred diskoteke Privilege u gradskom parku, nakon čega je rukometaš pao na asfalt i zadobio smrtonosne ozljede. Jos uvijek nije poznato je li uhićen ili se predao.

 

Inače, Đorđievski je rođen u Mariboru, a  u lipnju 2016. doživio je tešku prometnu nesreću u centru grada kada je svojim automobilom marke Fiat Punto udario u pet parkiranih automobila i pobjegao, no ubrzo ga je uhvatila policija. Tada je mariborska policija krenula u potragu za bandom narkodilera, među kojima je bio i Đorđievski, a u listopadu iste godine policija je otkrila laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga. Između ostalog, imali su GHB (gamahidroksibutirat, gammahydroxybutyrate), poznat i kao droga za silovanje. U laboratoriju su zaplijenjeni i amfetamini te marihuana.

Njegove društvene mreže otvorene su za znatiželjne poglede te nude neke zanimljivosti. Primjerice, tu je fotografija na kojoj se nalazi s Hristijanom Mickoskim (desno), liderom najveće sjevernomakedonske oporbene stranke VMRO-DPME koja je 25 godina vladala zemljom, a prema anketama mogla bi ponovno. S tim da bi u tom slučaju upravo Mickoski trebao postati premijer.

Podsjetimo, Denis Tot jučer je pokopan u rodnom Đakovu. Još je uvijek mnogo nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju koji prate dvije verzije priče. 

Foto: Instagram
Denis Tot

Kad je ova vijest dospjela u hrvatsku javnost, pisalo se o napadu na 27-godišnjaka koji je, kako su tada mediji izvještavali, bio pretučen. Makedonska policija brzo je demantirala te tvrdnje i istaknula da na tijelu mladića nije bilo vidljivih ozljeda. Informaciju da je Tot pretučen demantirala je i šefica skopske bolnice Maja Mojsova.

Prvo su rekli da je umro od srčanog zastoja, a onda utvrdili da je ipak napadnut. Prije tri dana oglasio se i brat preminulog, Boris Tot, rekavši da je "njegov brat preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih tjelesnih ozljeda, tučnjave i ostalih gluposti". 

Istog je dana makedonska policija objavila priopćenje u kojem tvrdi da je hrvatski rukometaš Denis Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Nakon završene obdukcije pokazalo se da je Tot zbog udarca u glavu zadobio teško oštećenje mozga. Odmah su uhićene dvije osobe, a za trećom se traga, kazala je makedonska policija.

 

Naš reporter Frane Šarić iz Skopja uživo izvještava o tragičnom ubojstvu Denisa Tota i uhićenjima ubojica, a pozadinu priče i posljednje detalje slučaja možete čitati u našoj premium rubrici.

VEČERNJI U SKOPJU

Insajderski izvještaj: Otkrivamo kako je ugašen život Denisa Tota i tko je pokušao prikriti da je ubijen

Upravo zbog pritiska makedonskih novinara, slažu se brojni sugovornici koje smo zatekli u sjevernomakedonskoj prijestolnici, otkriveno je da informacija iz skopske bolnice o srčanom zastoju nije točna! U bolnici su izjavili da nije bilo tragova nasilja!? Kako je moguća takva izjava unatoč činjenici da je Skopje još od petka ujutro brujilo o tučnjavi ispred noćnog kluba Privilege? Večernjakov novinar stigao je u uistinu udaljeno Skopje i provjerio o čemu je riječ na licu mjesta.

Nove kontroverze oko ubojstva

Skopska ulica priča o moćnim vlasnicima noćnog života: 'Po diskotekama tamo ima svašta, turbo folk, alkohol, droga..'

Na upit novinara Večernjeg lista zna li u koliko sati je Denis Tot dovezen u bolnicu Spasovski je odgovorio da ih je o tome ujutro obavijestila bolnica. Novinarima u toj izjavi nije bilo jasno kako ih je obavijestila bolnica kad su baš iz bolnice prvotno rekli kako nasilja nije bilo, te se logički postavilo pitanje zašto bi bolnica uopće i obavijestila policiju o smrti hrvatskog rukometaša ako nasilja nije bilo

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ZP
zpadjen
14:35 13.04.2022.

Želio sam tri godine u Skoplju prošlom stoljeću i stalno dolazim u Skoplje i ove godine sam bio dva tjedna i sad dolazim na dva tjedna i pričao sam sa Luka Cindrić i sa Karačić nikad loša iskustva u Skoplju

ZP
zpadjen
14:42 13.04.2022.

Cijelo prijepodne šaljem demente jer vas krivo obaveštavaju da se ubojica predao policiji na aerodromu Skoplje. A predao se policiju naselju aerodrom tako i mi nas borongaj možemo zvati aerodrom je nekad bio aerodrom aerodrom Skoplje ili zračna luka Skoplje nalazi se u naselju petrovec Pa ne bi on došao na aerodrom na zračnu Luku da se tamo predaka koje gluposti mogao je samo pod lažnim dokumentom pokušati pobjeći

PA
pavlov
10:04 13.04.2022.

Svakom tko je igrao ili radio u Južnoj Italiji odmah kažu da se u lokalce ne dira nikada pa ni tada, osobito ne u lokalne djevojke i žene, da ti onda ne bi došli ćaća i braća pod prozor.... Jerr ako mu okaljaš čast i ugled u zajednici, ima da te nema, pa makar taj bio najveća sirotinja u selu. Jedino naše razvlači svako tko stigne....