Ugušio se u požaru koji je izazvao opušak

Foto: Josip Maljak/Pixsell
Ugušio se u požaru koji je izazvao opušak
17.11.2009.
u 08:49
Požar u obiteljskoj kući izazvao je opušak. Dojava o požaru zaprimljena je u 4.15 sati, ali brza intervencija vatrogasaca nije uspjela spasiti život 60-godišnjaka.
Pogledaj originalni članak

Ivan Legradi-Mis (60) jutros oko 4 sata preminuo je od gušenja dimom u spavaćoj sobi svoje kuće u Ulici Eugena Kumičića 10 u Đurđevcu. Očevidom je utvrđeno da je požar buknuo kada je opušak cigarete pao na krevet, što je izazvalo tinjajući požar posteljine, madraca i odjeće oko kreveta. Požar se nije proširio na ostali dio sobe i kuće, a zbog ograničenog dotoka zraka požar se ugasio i prije dolaska đurđevačkih vatrogasaca, koji su dojavu susjeda o požaru zaprimili u 4.15 sati. Nesretnom Legradiju više nije bilo spasa, pronađeno je tek njegovo mrtvo tijelo.

Stradali Đurđevčanin živio je sam u kući od kada mu je 2005. godine umrla majka, a još ima brata koji s obitelji živi u Zagrebu. Do mirovine bio je kinooperater i zaposlenik đurđevačkog RIZ-a.

Oko Legradijeve kuće bilo je jako mirno. Policijski automobil čekao je da dođe netko od pokojnikove rodbine i tada su napustili mjesto tragedije. Pred kuću je stigao njegov bratić Tomo Legradi. U kratkom razgovoru rekao nam je kako je Ivan u posljednje vrijeme često znao pomagati ljudima i prijateljima u svakodnevnim poslovima te u vinogradu. U kuću nije ulazio, kroz prozor se tek nadvirio u spavaću sobu u kojoj je Ivan nesretnim slučajem izgubio život.

Susjedi su 60-godišnjeg Legradija opisali kao samozatajnog čovjeka, rekli su kako ni s kime od njih nije bio u sukobu, ali nije se baš previše niti družio s njima.

O tragičnom događaju u Đurđevcu policija će podnijeti izvještaj Županijskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Robinzon
Robinzon
11:25 17.11.2009.

I sada neka netko kaže kako pušenje nije štetno.