VEČERNJAKOV REPORTER IZ RATOM RAZORENOG BEIRUTA

Udari na Libanon sve su jači

Foto: import
Udari na Libanon sve su jači
20.07.2006.
u 19:14
Pogledaj originalni članak

Još jedna noć, već deseta što je stanovnici Beiruta, koji žive u neizvjesnosti, provode u skloništima jer izraelski zrakoplovi i mornarica bez prestanka bombardiraju ciljeve u predgrađu za koja pretpostavljaju da se u njima skrivaju visoki dužnosnici Hizbullaha. Izraelske kopnene snage od jučer pokušavaju ući na libanonski teritorij iz dvaju smjerova, a to su Aitarun i Marun Alrad, pri čemu su se žestoko sukobile s Hizbullahom.

Hizbullahov zastupnik u libanonskom parlamentu dr. Hussain Haj Hassan izjavio je za Večernji list da zračni udari na Libanon nisu nimalo oslabili Hizbullah kao što tvrde Izraelci. "Da bi Izraelci ostvarili svoje ciljeve, moraju ući u Libanon, a mi to uistinu željno očekujemo", zaključio je Hussain Haj Hassan. I da je vlada u Tel Avivu razmišljala u kopnenim operacijama radi onemogućavanja napada gerilaca Hizbullaha na sjeverni Izrael, pokazuje to što su Izraelci stanovnicima juga Libanona jučer slali SMS poruke u kojima ih upozoravaju da napuste područje do iza rijeke Litani jer se Izraelci pripremaju za konačan obračun s Hizbullahom.

Evakuacija stranih državljana iz Libanona nastavljena je, posebice Amerikanaca, kojih u Libanonu ima oko 25 tisuća. Promatrači smatraju da će se izraelska ofenziva pojačati kad se evakuacija završi. Uporište Hizbullaha prije napadaEksplozija nakon pogotka Granata poga?a uporište

Pogledajte na vecernji.hr