Zapošljavanje

Učenike školovati za tržište rada, a ne za Zavod za zapošljavanje

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
Učenike školovati za tržište rada, a ne za Zavod za zapošljavanje
15.12.2010.
u 12:13
Župan Perhoč istaknuo je važnost promjene gospodarske strukture u županiji, ali i suradnje koja mora rezultirati logičnijim obrazovnim sustavom
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - Međimurska županija s partnerima je potpisala sporazum o lokalnom partnerstvu za zapošljavanje. Uza župana Ivana Perhoča potpisala su ga i trojica međimurskih gradonačelnika, ravnatelji srednjih škola, dekanica Međimurskog veleučilišta, direktori razvojnih agencija, Gospodarska i Obrtnička komora te predstavnici nekoliko tvrtki. Cilj je praćenje potrebe tržišta rada, poticanje mjera za povećanje zapošljavanja, prekvalifikacije i slično.

Uočeno je, naime, da ne tržištu rada nedostaje određenih kadrova, a s druge strane na Zavodu za zapošljavanje na posao čeka vojska od 7000 nezaposlenih. Program su predstavili tajnica projekta Sonja Tošić-Grlač, konzultantica Heidelore Rathgen i predsjednik upravnog odbora projekta Vladimir Zebec. Župan Perhoč istaknuo je važnost promjene gospodarske strukture u županiji, ali i suradnje koja mora rezultirati logičnijim obrazovnim sustavom, koji će obrazovati mlade za zanimanja za koje postoji potreba na tržištu rada, a ne da ih školuje za Zavod za zapošljavanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.