Lika

U rijeci Otešici i u Širokoj Kuli pronađeno šest minsko-eksplozivnih sredstava

Foto: PU ličko-senjska
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Tounj: Obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina
12.09.2022.
u 18:25
Policija je ponovno pozvala građane na oprez, a ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva da ih ne pokušavaju samostalno ukloniti, već da o tome odmah obavijeste policiju.
Pogledaj originalni članak

U koritu rijeke Otešice protekli vikend pronađeno je pet ručnih bombi, dvije trenutne tromblonske mine i tromblonska osvjetljavajuća mina, a u Širokoj Kuli minobacačka mina koja je virila iz zemlje, priopćila je u ponedjeljak ličko senjska Policijska uprava.

Minsko-eksplozivna sredstva pronašli su građani, a policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo ih je i pohranio u skladište do uništenja.

Policija je ponovno pozvala građane na oprez, a ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva da ih ne pokušavaju samostalno ukloniti, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Također pozivaju sve one koji imaju ilegalno naoružanje da ga u sklopu akcije "Manje oružja - manje tragedija“ dragovoljno predaju policiji.

VIDEO: Zatukao susjeda sjekirom pa pobjegao u šumu: Za sada nije poznat motiv

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.