Ratni zločin

U Nizozemskoj uhićen 'Martićev milicajac' kojeg traži Hrvatska!

Foto: interpol
U Nizozemskoj uhićen 'Martićev milicajac' kojeg traži Hrvatska!
28.03.2014.
u 14:11
U Nizozemskoj je uhićen 41-godišnji Milutin Graić za kojim je Hrvatska raspisala europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
Pogledaj originalni članak

U Nizozemskoj je uhićen 41-godišnji Milutin Graić za kojim je Hrvatska raspisala europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Nizozemski državni tužitelj objavio je da je za muškarcem koji je u bijegu živio u Roosendaalu, gradu na jugu Nizozemske, blizu granice s Belgijom, hrvatski sud raspisao europski uhidbeni nalog, piše Reuters. Dodaje da se očekuje brzo izručenje Graića Hrvatskoj.

Dnevnik De Telegraaf piše da je Graić u ratu bio pripadnik milicije koju je vodio bivši vođa takozvane Republike Srpske Krajine Milan Martić, koji je 2007. godine na Haaškom sudu osuđen na 35 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, uključujući i ubojstva, mučenja i deportacije. Na Interpolovoj tjeralici piše kako Graić ima hrvatsko i nizozemsko državljanstvo te da je rođen u Benkovcu 1972. godine.

>>Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru odgovara na napise o zločinima silovanja

>>Političari u Hrvatskoj i Srbiji zlorabe neznanje 
o genocidu

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

Avatar Eddie
Eddie
14:24 28.03.2014.

Sigurno je i on bio kuhar, ili je dijelio deke zarobljenicima.

HA
hajduk1966
14:31 28.03.2014.

Ako je bio trazen zbog zlocina sto cemo sa onim tko mu je dao i potpisao Hrvatske dokumente? Zbog cega nije provjeren,jer se za rijesenje o drzavljanstvu trba priloziti odredjena dokumentacija koju nadlezna tijela provjravaju ili samo udare pecat i vrate u konzulat.

DU
Deleted user
14:51 28.03.2014.

Veliki broj srba su bili kuhari ,jer tko je sve zakuhao !?