Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

U Nizozemskoj uhićen 'Martićev milicajac' kojeg traži Hrvatska!

Milutin Gruić
Foto: interpol
28.03.2014.
u 14:11

U Nizozemskoj je uhićen 41-godišnji Milutin Graić za kojim je Hrvatska raspisala europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U Nizozemskoj je uhićen 41-godišnji Milutin Graić za kojim je Hrvatska raspisala europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Nizozemski državni tužitelj objavio je da je za muškarcem koji je u bijegu živio u Roosendaalu, gradu na jugu Nizozemske, blizu granice s Belgijom, hrvatski sud raspisao europski uhidbeni nalog, piše Reuters. Dodaje da se očekuje brzo izručenje Graića Hrvatskoj.

Dnevnik De Telegraaf piše da je Graić u ratu bio pripadnik milicije koju je vodio bivši vođa takozvane Republike Srpske Krajine Milan Martić, koji je 2007. godine na Haaškom sudu osuđen na 35 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, uključujući i ubojstva, mučenja i deportacije. Na Interpolovoj tjeralici piše kako Graić ima hrvatsko i nizozemsko državljanstvo te da je rođen u Benkovcu 1972. godine.

>>Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru odgovara na napise o zločinima silovanja

>>Političari u Hrvatskoj i Srbiji zlorabe neznanje 
o genocidu

Komentara 54

Avatar Eddie
Eddie
14:24 28.03.2014.

Sigurno je i on bio kuhar, ili je dijelio deke zarobljenicima.

HA
hajduk1966
14:31 28.03.2014.

Ako je bio trazen zbog zlocina sto cemo sa onim tko mu je dao i potpisao Hrvatske dokumente? Zbog cega nije provjeren,jer se za rijesenje o drzavljanstvu trba priloziti odredjena dokumentacija koju nadlezna tijela provjravaju ili samo udare pecat i vrate u konzulat.

DU
Deleted user
14:51 28.03.2014.

Veliki broj srba su bili kuhari ,jer tko je sve zakuhao !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije