IZ NOVE GRADIŠKE

U Klaićevu dovezena djevojčica (2) s teškim ozljedama glave: 'Ovako nešto nikad nismo vidjeli'

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Ivan Pokupec i dalje prosvjeduje ispred bolnice u Klaićevoj
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj
01.04.2021.
u 19:04
Majka djeteta dala je liječnicima različite izjave - prvo da ne zna što se dogodilo, a kasnije da je dijete palo
Pogledaj originalni članak

U srijedu je na intenzivnu u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj zaprimljena djevojčica (2,5) s teškim ozljedama koje upućuju na premlaćivanje, a zbog kojih se trenutno bori za život.

- Šokirani smo i zgroženi. Ovako nešto nikad nismo vidjeli u našoj bolnici, govori osoblje bolnice za 24 sata o djevojčici koju su zaprimili s teškim nagnječenjem mozga i cijele glave.

Ozlijede koje djevojčica ima su ekstremne, a na tijelu ima i puno modrica, od kojih više njih ni nisu svježe. Trenutno je na intenzivnoj te je priključena na respirator, no bori se za život, a u Klaićevu je zbog pogoršanja stanja stigla iz Opće bolnice Nova Gradiška u koju je zaprimljena u srijedu ujutro gdje su je liječnici reanimirali te intubirali.

Majka djeteta dala je liječnicima različite izjave - prvo da ne zna što se dogodilo, a kasnije da je dijete palo. Iako nejasno definirano, djevojčica po cijelom tijelu ima svrab koja nije liječena, što upućuje na zanemarivanje djeteta.

- Tijekom srijede je zaprimljeno dvoipolgodišnje dijete iz Opće bolnice Nova Gradiška, vitalno ugroženo i visokorizično, zbog ozljeda nastalih uslijed još neutvrđenih okolnosti. Zbog teških kraniocerebralnih ozljeda, nakon dodatne dijagnostičke obrade, učinjen je neophodan neurokirurški zahvat. Dijete je na mehaničkoj ventilaciji uz sedaciju lijekovima, uz kontinuirani monitoring vitalnih funkcija i dijagnostičko praćenje. Životno je ugroženo, kazao je ravnatelj bolnice u Klaićevoj dr. Gordan Roić.

Izjavu je dao i ravnatelj OB-a Nova Gradiška Josip Kolodziej, govoreći kako je slučaj prijavljen policiji.

- Ozljede su bile teške posebno glave, ali bilo ih je i po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prebaciti u Klaićevu bolnicu u Zagreb.

Obitelj djevojčice je otprije poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Djevojčica je kod udomitelja bila više od godinu dana, a zbog zahtjeva roditelja i poboljšanja obiteljske situacije, Centar ju je vratio kod biološke obitelji. Socijalna radnica je obitelj posjećivala dva puta tjedno, no ona nije imala spoznaju da bi se s djetetom nešto moglo dogoditi.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

MO
modovisisajteMaraschino
19:35 01.04.2021.

Moja sestra i šogor su usvojili curicu koja je isto fizički bila zlostavljana sa 3 godine. Oporavila se i danas je sretna i zdrava djevojka koja se priprema za fakultet. Neka i ovaj mali anđeo bude sretan uz brzi oporavak i najvažnije novu obitelj koja će ju voljeti i brinuti se za nju. A ovi monstrumi od roditelja, dajte barem recite istinu a ne lagati "pala je", to nitko ne vjeruje.

MA
malena1983
19:59 01.04.2021.

Imam dijete od dvije godine. Samo suze idu, ja bih je tako čuvala i stisnula uz sebe. I pazila na rane. Da je ništa ne svrbi.

BR
Bret
01:11 02.04.2021.

Da je nadležna socijalna služba stvarno posjetila tu bebicu dva puta u 4 mjeseca koliko je dijete u biološkoj obitelji, a ne dvaput tjedno! koliko tvrde da su dolazili u obitelj, sirota curica sada ne bi bila na respiratoru. A da ravnatelj Centra za soc rad nije moron i stranački uhljeb ne bi javo izjavljivao da se dijete od 2 g “samo ozlijedilo jer je sklono samoozljeđivanju”?!? Pa koliki idiot moraš biti za takvu stravičnu i prestrašnu besmislicu? Taj izgleda nije ni profesor povijesti kao onaj uhljeb iz Splita nego vulkanizer s kupljenom diplomom iz Čitluka. Treba ga prijaviti kazneno za nesavjesno postupanje u službi i neprijavljivanje kaznenog djela zlostavljanja i zanemarivanja djeteta. Kakav otkaz ljudi, te “stručnjake” treba kazneno gonizi!