izlaz iz bih

Turisti krenuli na Jadran: Prve gužve na graničnom prijelazu kod Metkovića

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Na graničnom prijelazu s BiH prelasci su i dalje ograničeni na određene kategorije osoba
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Na graničnom prijelazu s BiH prelasci su i dalje ograničeni na određene kategorije osoba
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Na graničnom prijelazu s BiH prelasci su i dalje ograničeni na određene kategorije osoba
20.06.2020.
u 12:31
Na graničnom prijelazu Doljani pojačan je promet vozila, a istodobno na drugim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta
Pogledaj originalni članak

Prvi put ove godine na graničnom prijelazu Doljani koji vodi prema Metkoviću zabilježena su duža zadržavanja na prijelaz granice uglavnom zbog turista koji su krenuli prema Jadranu.

Kako je izvijestio bosanskohercegovački Auto moto klub (BIHAMK) od subote ujutro pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Doljani.

Istodobno na drugim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Svi državljani BiH koji ne posjeduju hrvatske osobne dokumente moraju se prethodno elektronski prijaviti za prijelaz granice te navesti razloge, a najčešće su to turistički.

Zbog restrikcija izazvanih koronavirusom i nešto lošijeg vremena do sada je mali broj građana BiH putovao na Jadran.

Prema informacijama BIHAMK-a na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta na izlazu iz BiH ili pak na ulazu.

Vlasti Crne Gore su od četvrtka prema građanima koji ulaze iz Bosne i Hercegovine uvele restrikcije pa je tako ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć samo uz predočenje nalaza o testiranju na koronavirus ne stariji od 48 sati.

- Gust je promet na autocesti A1 u smjeru Dubrovnika, a vozi se usporeno od naplate Lučko prema Karlovcu.

Kolone su od čvora Lučko prema naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora oko 1 km, na zagrebačkoj obilaznici od čvora Jankomir u smjeru naplate Lučko u koloni od 2 km.

Pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom na ulasku u Hrvatsku, a na pojedinim granicama zabilježena su duža čekanja.

Također je pojačan promet duž Jadranske magistrale te se vozi uz povremene zastoje u zonama radova - javlja HAK.

Prema podacima HAC-a, prošle je godine 21.06. (petak) na autocestama bilo 39.677 vozila, dok podaci za jučer govore da je na autocestama bilo tek neznatno manje vozila - njih 39.291.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

ZV
Zvjerko1
13:14 20.06.2020.

"Bravo" Nacionalni stožeru!!! Hrvatskim građanima preporučate da ne putuju u BiH i Srbiju, ali zato njihove državljane niti ne pregledavate kada ulaze u Hrvatsku. Izvrsno odrađen posao!!!

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
13:24 20.06.2020.

Uz ovoliki dnevni porast zaraženih od uvozne epidemije a bez mjera pregleda ili samoizolacije Dalmacija će pasti u novu krizu a turizam u Dalmaciji potpuno zaboraviti. Svi koji ulaze trebaju biti u karanteni i sumnjivi slučajevi testirani na teret kliconoša. Pa hrvatski zdravstveni sustav grca u dugovima, ovo nismo u stanju podnijeti. Ako ovo Dalmatincima odgovara treba uspostaviti sanitarni koridor kod Zadra da sve to ne krene na sjever a Dalmatinci neka uživaju u svojim gostima iz država u kojima je veliki i nagli rast oboljelih.

Avatar kenshi
kenshi
11:43 21.06.2020.

Gari Cappelli će biti pamčen kao Ministar Korona Turizma. Fučkaš zdravlje, sve za novac!