Twitter-predsjednik

Trump ohrabruje prosvjednike protiv socijalnog distanciranja: Oslobodite svoje države!

Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Tomislav Krasnec
Prosvjed u SAD-u
Foto: Tomislav Krasnec
Prosvjed u SAD-u
Foto: Tomislav Krasnec
Prosvjed u SAD-u
Foto: Tomislav Krasnec
Prosvjed u SAD-u
18.04.2020.
u 12:32
OSLOBODITE Michigan”, “OSLOBODITE Minnesotu”, “OSLOBODITE Virginiju i spasite svoj sjajni 2. amandman. Sada je pod opsadom!”, napisao je predsjednik Trump na Twitteru
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru poziva Amerikance, koji su nezadovoljni mjerama socijalnog distanciranja i zatvaranja javnog života, da “oslobode” svoje savezne države.

“OSLOBODITE Michigan”, “OSLOBODITE Minnesotu”, “OSLOBODITE Virginiju i spasite svoj sjajni 2. amandman. Sada je pod opsadom!”, napisao je predsjednik Trump, naglašavajući velikim slovima riječ oslobodite. U spomenutim saveznim državama na vlasti su guverneri iz Demokratske stranke, koji su propisali stroge mjere socijalnog distanciranja i zabrane nepotrebnih izlazaka iz kuća s ciljem sprečavanja širenja novog koronavirusa. A guverner Virginije Ralph Northam potpisao je 10. travnja nove zakone o kontroli privatnog naoružanja građana, što je Trumpa dodatno razljutilo. Drugi amandman, koji spominje, odnosi se na pravo nošenja oružja.

 

Trump je objavio ove tvitove u vrijeme kad je Fox News, njegova omiljena televizija koju često gleda i odmah komentira u svojim objavama na Twitteru, objavila prilog o prosvjednicima koji se u nekoliko saveznih država okupljaju tražeći ukidanje ograničenog kretanja u doba koronavirusa. Osim u tri spomenute, takvi su se prosvjednici pojavili i u Sjevernoj Karolini i u Ohiju. 

Na press konferenciji u Bijeloj kući nakon objave tvitova kojima poziva na “oslobođenje”, predsjednik Trump je obrazložio da mu se prosvjednici čine kao “vrlo odgovorni ljudi” koji jednostavno prosvjeduju jer su neke mjere u navedenim saveznim državama “preteške, jednostavno preteške”. 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

HO
homophob
15:31 18.04.2020.

Tomo Krasnec teska neznalica! Americki Drugi Amandman se gradanima garantira pravo POSJEDOVANJA oruzja a ne nosenja. U spomenutin drzavama gradani zele da im se dozvoli ponovno RADITI jer im ponestaje sredstava za zivot!

Avatar bimbopus
bimbopus
18:28 18.04.2020.

Naprijed Amerika , nema karantena , nema ograničenja , radite ,gradite , zaradite , neka se zaraze oni čije je tjelo nesposobno obrane od virusa ne dozvolite da vas bolest sputava pa zar niste nebeski narod , Amerika i njezini najbogatiji več previše gube vašim neradom , neče biti za vojsku , policiju , vatrogasce sve to treba platiti a najbogatiji su več sve svoje pretvorili u vrijednosnice koje zbog ekonomske krize gube na vrijednosti . naprijed domoljubi na čelu sa predcjednikom gosp. Trumpom milijončić ili dva mrtva za vašu državu nije ništa doči če novi radnici iz južnog dijela željni dolara . Ali samo jedno ne radite ne putujte svijetom neka virus ostane kod vas bog vas blagoslovio .

MA
Marsijanac
16:29 18.04.2020.

Operacije za koljeno ili kuk nisu dozvoljene, ne mozes raditi u svom vrtu niti kupiti sjemenke , ne mozes is u parkove prirode, niti kupiti boju naprimjer. Istovremeno bez problema mozas naciniti pobacaj i financirati tamo neki umjetnicki centar kojemu je pristup zabranjen. Demokrati bi voljeli da se ovo oduzi. Go Trump go!!!