ljepše polovice

Trenerove žene - ne zanima ih nogomet, komentiraju Mourinha...

Foto: Press Association/Pixsell
Matilde Mourinho
Foto: Press Association/Pixsell
Annie Brosterhous
Foto: Press Association/Pixsell
Cristina Serra
18.08.2015.
u 19:00
'Kad bi se gospođa Benitez više posvetila dijeti svog supruga, imala bi manje vremena ocjenjivati moj rad. Toj ženi je kaša u glavi!'
Pogledaj originalni članak

Iza svakog velikog europskog trenera stoji i jaka žena. Neke od njih svojim slavnim supruzima sugeriraju i koju će taktiku izabrati na utakmici, a neke nogomet ne zanima ni najmanje. Prihodi od njega svakako.

A neke su i zanimljivije od svojih supruga. Dok novi Realov trener Rafa Benítez želi razgovarati uglavnom o terenu, njegova je supruga Maria de Montserrat Seara nedavno oplela po, ni manje ni više, Joséu Mourinhu...

– Moj suprug dolazi već u treći klub u kojem je prethodno radio Mourinho. I u svakom je morao ispravljati njegove pogreške – požalila se u intervjuu za Le Region kao da ogovara susjeda na stepenicama jer drži piliće na balkonu. José naravno, nije ostao dužan:

– Kad bi se gospođa Benitez više posvetila dijeti svog supruga, imala bi manje vremena ocjenjivati moj rad. Toj ženi je kaša u glavi!

Izdvajamo jedanaest najvažnijih žena europskog nogometa...

MARIA DE MONTSERRAT SEARA

Suprug: Rafael Benitez (55), Real

Seara je pravni stručnjak, pa bi Mourinho bilo dobro da pripazi u javnom nabacivanju uvredama. Vjenčali su se 1998., a imaju dvije kćeri – 16-godišnju Claudiju i 13-godišnju Agathu. Osim bockanja Mourinha, u intervjuu za Le Region Seara je govorila i o svom odnosu prema nogometu i suprugovu poslu.

“Dok je radio u Napoliju, bilo nam je jako teško. Bili smo razdvojeni, nema izravnih letova od Liverpoola do Napulja. Sad će u Madridu sve biti jednostavnije. Inače, Rafa mi je već na prvom spoju objasnio što znači 4-4-2. Sada čak i ne znam kako bira taktiku za određenu utakmicu. Nekad ga samo pitam tko će igrati. Uglavnom odgovori: Zasad ne znam.

MATILDE MOURINHO

Suprug: Jose Mourinho (52), Chelsea

Mourinho se s Matildom, rođenom u Angoli, upoznao dok su bili tinejdžeri, u portugalskom gradu Setubalu. Vjenčali su se 1989. Kći Matilde rodila se 1996., a četiri godine kasnije na svijet je došao i sin - Jose Mario mlađi. Glavni trener Chelseaja ističe da je obitelj središte njegova života i smatra da je najvažnije biti dobar otac i muž. “Ne znam ništa raditi od kućanskih poslova, ni žarulju zamijeniti! Žena sve radi za mene.”, priznao je jednom Jose.

Matilde ne voli nogomet, a još manje prati skandale koji su znali pratiti Mourinha. U Britaniji se Tami, kako je zove voljeni muž, do sada nije ukazala ni na jednoj glamuroznoj priredbi.

ANNIE BROSTERHOUS

Suprug: Arsene Wenger (65), Arsenal

Wengerova je žena bivša sportašica, bavila se košarkom i atletikom, te učiteljica. Kći Leah rodila se 1997., prve godine njihova života u Londonu. Britanske su novine nekoliko puta pisale o Wengerovim izletima sa strane (s francuskom pjevačicom, s londonskom konobaricom) zbog čega je Francuz tražio zadovoljštinu na sudu.

Foto: Press Association/Pixsell

FEDERICA MORELLI

Suprug: Roberto Mancini (50), Inter

Federica i Roberto bili su u braku 25 godina. Imaju kćer Camillu i dva sina Filippa i Andreu. Nedjeljom su bili redovni na misi. No, prije mjesec dana Mancini je objavio da se razvodi od supruge te da su već započeli proces podjele imovine. Po riječima Interova trenera brak je napukao već 2009. (uzrok nije naveo) pa su posljednjih godina Federica i on živjeli razdvojeni. “Došlo je vrijeme da se i službeno razvedemo”, izjavio je nedavno Roberto.

TRUUS OMPER

Suprug Louis van Gaal (63), Manchester United

Poznato je da čeličnom Nizozemcu nikad nije problem otpisati igrača koji mu stane na žulj, no zbog pokojne supruge otpisao je i dragog Boga. Prva Van Gaalova supruga Fernanda, majka njihovih dviju kćeri Brende i Renate, s kojima je zajedno živio oko 20 godina, umrla je od raka želuca 1994. godine. Godinu dana poslije pokorio je nogometni svijet osvojivši Ligu prvaka s Ajaxom. U autobiografiji Van Gaal je priznao da je poslije gubitka supruge izgubio vjeru u Svevišnjeg: “Mislio sam da je to nemoguće. Kad bi Bog postojao, nikad ne bi dozvolio da ona umre.”.

Louis se 2008. oženio drugi put – s Truus Omper upoznao se na odmoru u Portugalu. Truus je vatrena navijačica Feyenoorda, toliko luda za nogometom da je htjela svadbu na klupskom stadionu. To je čak i za Van Gaala bilo previše. Na kraju je slavlje upriličeno u Van Gaalovoj portugalskoj vili uz prisustvo 80-ak gostiju.

“Ljudi me smatraju bossom, neki čak i diktatorom. Ali nisam takav. Ja sam popustljiv čovjek i moja žena to zna.”, izjavio je nedavno Van Gaal, no koliko je popustljiv vidjelo se kad ga je nagovarala da se umirovi, a on je ipak prihvatio posao u Manchester Unitedu.

ELENA CULLELL

Suprug: Luis Enrique (45), Barcelona

Luis je oženio rođenu Barcelonku 28. prosinca 1997. Elena mu je rodila troje djece – sina Pachu i kćeri Siru i Shanu. Nedavno je europski prvak izjavio da bi volio jednom voditi neki klub iz Premier League, no postoji i jedna prepreka: “Mojoj supruzi ne sviđa se engleska klima. Rođena je u Barceloni i jako voli sunce.”

CRISTINA SERRA

Suprug: Josep Guardiola (44), Bayern

Prvi put su se sreli u trgovini odjećom u Barceloni kad je Pepu bilo 18 godina. Par ima troje djece: Marius (rođen 2001.), Mari (2003.) i Valentina (rođena 2008.). No, službeno su se vjenčali tek prošle godine – svadba je protekla u krugu rodbine i prijatelja u mjestašcu Matadeperi nedaleko od Barcelone.

Serra je stilistica, stručnjak za modne trendove. Puno vremena provodi u Barceloni gdje vodi popularni butik, ali budno prati i suprugov posao. “Žena često kritizira moj izbor taktike u Bayernu.”, priznao je nedavno Guardiola. “Stalno mi govori da je neophodno zadržati sastav koji je dobio prethodnu utakmicu. A ponekad mi više vremena oduzme da njoj objasnim zašto sam se odlučio za neko rješenje nego što mi je potrebno Robbenu objasniti zašto nije na terenu.”.

MARIANN BARREAN McCLAY

Suprug: Carlo Ancelotti (56), bez posla

Carlito je 25 godina proveo u braku s Luisom Gibellini s kojom ima kćer Katju i sina Davida. No, 2008. su se razveli. A 2011. Ancelotti (tada je vodio Chelsea) se u Londonu upoznao s biznismenkom Mariann Barrenom McClay. U srpnju je prošlo godinu dana otkako su se vjenčali u njenoj domovini Kanadi. U intervju za Vanity Fair Mariann je otkrila što misli o odlasku iz Madrida: “Da je Real htio, Carlo bi nastavio posao. No, to se nije dogodilo i moj muž sad prvo želi napuniti baterije prije nego što donese odluku koji je njegov sljedeći klub.”

ARIANNA MIHAJLOVIĆ

Suprug: Siniša Mihajlović (46), Milan

Ariannu i Sinišu upoznala je zajednička poznanica u đenovskom restoranu (Siniša je igrao za Sampdoriju). Arianna je ranije radila na televiziji, a već u prve tri i pol godine braka dobili su dvoje djece. Prije dvije godine srpski mediji objavili su Mihajlovićevu SMS-prepisku s učenicom tamošnjeg reality showa Veliki brat, fotomodelom Sorajom Vučelić. Iz poruka je bilo jasno da su imali strasnu romansu. Do sada se nisu pojavile nikakve fotografije o razvodu s Ariannom.

CAROLA PUCCI

Suprug: Manuel Pellegrini (61), Manchester City

S budućom ženom Inženjer (Pellegrinijev nadimak) upoznao se na fakultetu u Čileu na kojem je studirao arhitekturu. Manuel i Carola imaju tri sina: Manuela Pabla, Emilija i Juana Josea.

ULLA SANDROCK

Suprug: Jürgen Klopp (48), bez posla

Kloppu je to drugi brak, a iz prvog ima sina Marka. I Ulla također ima sina iz prethodnog braka, a radi kao socijalni radnik i pisac za djecu. Puno je radila s djecom u Africi. Upoznali su se u Mainzu i vjenčali 2005. “S Ullom imam sretan, nevjerojatno harmoničan odnos. Jako nam je lijepo skupa...”.

Nakon oproštaja od Borussije Dortmund par se odmarao na otoku Sylt u Sjevernom moru (paralelno s granicom Njemačke i Danske), a potom su posjetili Wimbledon.

I JOŠ...

Glavni trener Liverpoola Brendan Rodgers:

Prošle se godine razveo od supruge Susan s kojom ima dvoje djece – sina Antona i kćer Mishu. Nova životna suputnica 42-godišnjeg sjevernoirskog stručnjaka, 32-godišnja Charlotte Searle, zaposlenica je Liverpoola. Ako je vjerovati Sunday Mirroru, dok je trajao brakorazvodni postupak, menadžer redsa bio je prinuđen živjeti kod Stevena Gerrarda.

Glavni trener Juventusa, 47-godišnji Massimilliano Allegri:

U Italiji slovi za velikog ljubitelja ženskog društva. Često mijenja partnerice, a jedna od posljednjih romansi bila je s Playboyevim fotomodelom Gloriom Patriciom. Kad je José Mourinho napustio Serie A, novinari su pitali Allegrija hoće li čeznuti za Portugalcem?

– Ja čeznem samo za svojom kćeri ili za lijepom ženom koju vidim na ulici. Kad bih čeznuo za Mourinhom, bio bi to loš znak! – našalio se Talijan.

>> Otkrivamo prave razloge zašto u nogometu uvijek pobjeđuju Nijemci!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.