Podignuta optužnica

Tin Šunjerga ocu vratio ključeve od auta pa ga ubio metkom u zatiljak

Foto: Facebook
Tin Šunjerga
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Tin Šunjerga
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Tin Šunjerga
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Tin Šunjerga
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Tin Šunjerga
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Tin Šunjerga
Foto: Facebook
Tin Šunjerga
Foto: Facebook
Tin Šunjerga
Foto: Facebook
tin šunjerga
26.09.2017.
u 11:46
U optužnici mu se stavlja na teret da je 25. ožujka 2017. usmrtio svoje roditelje, Silvanu i Marina Šunjergu
Pogledaj originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podignulo je optužnicu protiv Tina Šunjerge (20) zbog dva kaznena djela teškog ubojstva.

U optužnici mu se stavlja na teret da je 25.ožujka.2017. usmrtio svoje roditelje, Silvanu i Marina Šunjergu u cilju "da im se tako osveti zbog toga što su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi, konzumiranja raznih vrsta droge i nametali zabrane, a što je doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda". Za počinjenje kaznenog djela neprijavljivanja kaznenog djela ubojstva prijavljen je njegov prijatelj i vršnjak. 

Naime, istragom je utvrđeno da je Tin planirao usmrtiti roditelje toga dana dok je s njima obavljao radove u polju.

"Najprije je s namjerom da ode do kuće i uzme pištolj iz sefa, roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i dovesti prijatelja da im pomogne oko radova. Uz navedenu izliku, prvookrivljenik je otišao u kuću, gdje je nasilno otvorio sef iz kojeg je uzeo pištolj marke Crvena zastava i potom, u svrhu realizacije svog plana, kontaktirao s prijateljem kojem je lažno predočio da idu zajedno u Šibenik", piše u optužnici.

Šunjerga mu je rekao kako prvo idu u polje, kamo su zajedno otišli, pri čemu je okrivljenik ponio sa sobom očev pištolj, te je oko 16.30 sati, iskoristivši to što je otac ranije svojim automobilom otišao kući, a majka ostala sama u polju s njim i prijateljem, sjeo u automobil marke Citroen Saxo, na zadnje sjedište iza majke kao vozača. 

"Okrivljenika se tereti da je tijekom vožnje, bez ikakve naznake, dok je majka razgovarala s njegovim prijateljem, izvukao iz pojasa hlača pištolj i usmrtio je ispalivši joj metak u potiljak glave", piše u kaznenoj prijavi. Šunjerga je nakon što je ubio majku, povukao ručnu kočnicu i zaustavio automobil, pri čemu je njegov prijatelj, vidjevši što je napravio, pobjegao.

Šunjerga je kilometar dalje ostavio automobil i majčino tijelo, a potom se u namjeri da sad usmrti i oca vratio pješice do obiteljske kuće. Oca je oko 17 sati, zatekao u garaži, porazgovarao s njim, vratio mu ključeve te ga usmrtio hicem iz pištolja u potiljak. Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, okrivljenika se tereti da je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine.

U optužnici je predloženo da se Šunjergi produlji istražni zatvor.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SX
sudbina x
12:29 26.09.2017.

Što je u glavi ovakvog jadnika..? Ubio je vlastite roditelje zbog toga što mu nisu dopustili da radi što želi i ide gdje hoće...Dali sad ide gdje želi i radi što hoće? Ne...i neće još mnogo, mnogo godina...Na žalost, vrijednih i brižnih ljudi više nema a jedina satisfakcija i opomena ovakvima je primjerena kazna od 40 godina...Sve ispod toga je motivacija za ovakve...Kakav čovjek moraš biti da ubiješ vlastite roditelje...Ma kakva droga, nema te droge koja to može opravdati...

OB
ObrenM
11:57 26.09.2017.

Sada cemo vidjeti pravnu drzavu na dijelu.

MI
miki45
19:29 26.09.2017.

odrastao u luksuzu bez Rada pogrijesili roditelji sa 16 godina ima da radi praksa punjenje polica u trgovinama iii ne dati sve onda djeca nevaljaju