IZRAZIO SUĆUT

Orešković: Ovakvim terorističkim prijetnjama moramo se snažno oduprijeti na globalnoj razini

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Premijer Tihomir Orešković
Foto: Reuters/PIXSELL
istanbul
Foto: Reuters/PIXSELL
istanbul
29.06.2016.
u 11:21
"U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, upućujem izraze duboke sućuti zbog svih poginulih"
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković uputio je brzojav sućuti predsjedniku Vlade Republike Turske Binaliju Yıldırımu povodom napada u Istanbulu u kojemu je ubijeno 36 ljudi.

"Samo nekoliko tjedana od prošlog napada, s velikom sam žalošću primio još jednu vijest o bezumnom terorističkom napadu u Istanbulu, u međunarodnoj zračnoj luci Ataturk. Ponavljanje ovih tragičnih događaja potvrđuje uvjerenje da se ovakvim terorističkim prijetnjama moramo snažno oduprijeti na globalnoj razini i ne posustati u borbi protiv surovog nasilja i terorista koji na najbrutalniji način ugrožavaju sigurnost i odnose ljudske živote. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, upućujem izraze duboke sućuti zbog svih poginulih. Molimo da njihovim obiteljima prenesete izraze našeg suosjećanja, a ozlijeđenima u napadu želimo brz i potpun oporavak“, napisao je u svojoj poruci Orešković.

>> UZNEMIRUJUĆE Snimljeno kako je policajac upucao bombaša, pa pobjegao nekoliko sekundi prije eksplozije

>> Svijet osuđuje napade na zračnu luku u Istanbulu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.