BRITANSKI MINISTAR OBRANE:

'Teško da će Rusi uspjeti zauzeti cijelu Ukrajinu. Njihova je invazija posustala'

Foto: Thomas Koehler/DPA
BM Baerbock visits contact line in eastern Ukraine
Foto: Stringer/REUTERS
Ukrainian serviceman holds a Stinger anti-aircraft missile at a position in a front line in Mykolaiv region
Foto: Thomas Koehler/DPA
BM Baerbock visits contact line in eastern Ukraine
11.08.2022.
u 20:32
Tri dana sada su se pretvorila u više od 150 dana i gotovo šest mjeseci, s velikim značajnim gubicima opreme i ruskog osoblja - dodao je britanski ministar obrane
Pogledaj originalni članak

Mala je vjerojatnost da će Vladimir Putin uspjeti okupirati cijelu Ukrajinu, izjavio je to danas tijekom konferencije u Copenhagenu britanski ministar Ben Wallace. 

Danska se pridružila Velikoj Britaniji u pružanju više pomoći Ukrajini. Britanski ministar posjetio je glavni grad te kazao kako je važno razumjeti da se borbe i umiranja i dalje odbijaju, ali da je ''Rusija počela pokazivati neuspjeh u brojnim područjima'', prenosi The Guardian. 

- Do sada nisu uspjeli i teško da će ikada uspjeti okupirati Ukrajinu. Njihova je invazija posustala i neprestano se mijenjala do te mjere da su se zapravo fokusirali samo na dijelove juga i istoka, daleko, daleko od njihove trodnevne takozvane ''specijalne operacije'' - kazao je. 

- Tri dana sada su se pretvorila u više od 150 dana i gotovo šest mjeseci, s velikim značajnim gubicima opreme i ruskog osoblja - dodao je. 

Putin je mislio kako će međunarodnoj zajednici dosaditi rat u Ukrajini i da će otići u drugim smjerovima, no danas pokazujemo kako je u krivu, dodao je Wallace. 

- Izašli smo s ovog sastanka s više obećanja o financijama, više obećanja o obuci i više obećanja o vojnoj pomoći, a sve je osmišljeno da se pomogneUkrajini da pobijedi, da pomogne Ukrajini da se zauzme za svoj suverenitet i da osigura da ambicije predsjednika Putina propadnu u Ukrajini kako bi s pravom trebali - zaključio je britanski ministar obrane. 

>> VIDEO Stiglo ozbiljno upozorenje zbog nuklearke Zaporižje: 'Granatiranja su jako opasna. Tu je najradioaktivniji materijal'

ZVONA ZA UZBUNU

Radi li Njemačka s Kinom istu grešku kao i s Rusijom? Među poduzetnicima se polako širi nervoza

Prema podacima Njemačke središnje banke, njemački ulagači su u kinesko gospodarstvo investirali oko 90 milijardi eura. Ovu glad za profitom iz Kine njemačka politika potiče još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je tadašnji bavarski premijer Franz Josef Strauss dao do znanja kako "Kinu ne treba mjeriti mjerilima zapadnih demokracija". I ostali njemački političari su bili sličnog, popustljivog stava prema Pekingu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

VO
Vookov
20:57 11.08.2022.

Kad se sjetim kako su putinofili najavljivali pad Kijeva u 72 sata...

ST
Startrack
02:31 12.08.2022.

A ovdje su rusoljubi jos prije ovog rata pisali Rusi za tjedan dana u Spaniji. A gledaj ih, zapeli u Ukrajini.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
19:03 12.08.2022.

'Teško da će Rusi uspjeti zauzeti cijelu Ukrajinu nego samo nekih 30 posto. Njihova je invazija posustala i tek polako osvajaju obalu mora dok Ukrajina ne ostane bez obale'