Težak sudar

Detalji nesreće u Vodnjanu: Vozač busa prešao u suprotnu traku, poginuo 78-godišnjak

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Detalji nesreće u Vodnjanu: Vozač busa prešao u suprotnu traku, poginuo 78-godišnjak
30.08.2020.
u 16:54
Državljanin Srbije koji je upravljao autobusom prednjim je dijelom udario u automobil
Pogledaj originalni članak

Jedna je osoba poginula u prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 8 sati dogodila u Vodnjanu kod benzinske postaje, na državnoj cesti D-75. 

Kako je izvijestila PU istarska, nesreća se dogodila kada je 36-godišnji državljanin Srbije upravljao autobusom Man, pulske registarske oznake, u smjeru Pule te dolaskom do raskrižja s Ulicom 1. Maja u Vodnjanu, nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te je prilikom kočenja skrenuo autobusom na lijevu prometnu traku, gdje je prednjim dijelom udario u automobil Mazda, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 78-godišnjak. Od siline udarca, automobil se odbio i udario u nadstrešnicu stajališta autobusa.

Vozač automobila prevezen je u pulsku bolnicu, no zbog zadobivenih je ozljeda preminuo u 9.30. Po nalogu nadležnog državnog odvjetnika, na tijelu preminulog obavit će se obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača autobusa podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BK
basic.k
15:37 01.09.2020.

Prijavu treba podnijeti protiv poslodavca provjeriti uvjete rada koliko je sati vozio u toku dana. Zasto iz Srbije? Jer ga puno manje placa i eto pokazalo se da je to neodgovorno. Takve poslodavce treba najstrozije kaznjavat. Napisite koja je to firma jer je to neodgovorno prema putnicima

BK
basic.k
15:30 01.09.2020.

Ovakve nesrece se dogadaju jer prevoznici zele ustedit na placi vozaca i zaposljavaju iz Srbije i Bosne neiskusne vozace i to da voze autobus ljude. Poslodavca neodgovornog treba strogo kazniti