Teška nesreća kod Zadra:

Pet maloljetnika u autu: Vozač (16) izgubio kontrolu nad vozilom, u prevrtanju dvoje teško ozlijeđeno

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija
policija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Policija
17.11.2019.
u 09:55
U automobilu su bili vozač u dobi od 16, suvozač u dobi od 17 i tri maloljetnice u dobi od 15 do 17 godina.
Pogledaj originalni članak

U teškoj prometnoj nesreći u Slivnici kod Zadra maloljetnici u dobi od 16 i 17 godina teško su ozlijeđeni. Sve se dogodilo pola sata iza ponoći, a vozio je 16-godišnjak, a osim suvozača u dobi od 17 godina ozlijeđena je i jedna maloljetnica.

U automobilu su bili vozač u dobi od 16, suvozač u dobi od 17 i tri maloljetnice u dobi od 15 do 17 godina. Maloljetni vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a do prometne nesreće je došlo kada je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom uslijed čega je došlo do prevrtanja auta.

Slijedi mu kaznena prijava, a i sam je lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

LA
lazovcina
11:55 17.11.2019.

Vise srece nego pameti, al' to ne znaci da ce tako biti i sljedeci puta.

BO
Bojnik
11:14 17.11.2019.

Činjenica je da sve negativno i lose dolazi iz Zadra i okolice.Uostalom najveca kriminalna organizacija u lijepoj nasoj dolazi iz Bibinja.

DU
Deleted user
10:04 17.11.2019.

Automobil je imao i vlasnika, zar ne??