Podrška Srbiji

Szijjártó rekao kako će Mađarska inzistirati da Srbija otvori pet poglavlja sa EU

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Szijjártó rekao kako će Mađarska inzistirati da Srbija otvori pet poglavlja sa EU
06.10.2017.
u 19:39
Mađarski šef diplomacije Szijjártó u razgovoru s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ocijenio je kako bi otvaranje novih poglavlja "bio pozitivan signal Srbiji na europskom putu"
Pogledaj originalni članak

Mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó rekao je danas u Beogradu kako će Mađarska inzistirati da Europska unija ove godine otvori pet pregovaračkih poglavlja sa Srbijom, priopćio je ured srbijanskog predsjednika.

Mađarski šef diplomacije Szijjártó u razgovoru s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ocijenio je kako bi otvaranje novih poglavlja "bio pozitivan signal Srbiji na europskom putu", navodi se u priopćenju iz Vučićeva ureda.

Ocijenivši da su bilateralni odnosi dviju država "na najvišoj razini u povjesti", srbijanski se predsjednik zahvalio za potporu Mađarske Srbiji u procesu eurointegracija.

Uz najavu četvrte zajedničke sjednice dviju vlada, pozdravljeno je povećanje trgovinske razmjene od 34 posto, uz rast izvoza Srbije u Mađarsku, a istaknut je interes obje države da se povećaju mađarska ulaganja u Srbiji, navedeno je u priopćenju.

Szijjártó je imao i odvojene susrete s ministricom za europske integracije Jadrankom Joksimović, te s premijerkom Anom Brnabić i šefom diplomacije Ivicom Dačićem.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Foton
Foton
14:49 07.10.2017.

A mi se sa svima svadjamo. Ne postujemo,arbitrazni sud, ljuti smo na Madzare jer je nas premijer prodao INU za sitno mito, itd. A naravno, mi smo uvijek imsvuda u pravu, a oni drugi u krivu

NV
NV
20:01 06.10.2017.

Naravno naša diplomacija će podržati.

KA
KaraMarko
10:18 07.10.2017.

Tak i treba neka pozuri Srbiju u ovu EU propast