Kritika iz Domoljubne koalicije:

Svi vladajući odgovorni su za pljačku u policiji – od Oreškovića do Orepića

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Svi vladajući odgovorni su za pljačku u policiji – od Oreškovića do Orepića
05.04.2016.
u 13:01
Podsjetio je i da je on, kao predsjednik upravnih vijeća, gradio domove starih i nemoćnih u Vukovaru, Nuštru i Iloku, a trećesiječanska Vlada Ivice Račana ga je zajedno s ostalima s desnice "u znak zahvalnosti smijenila u prvom naletu".
Pogledaj originalni članak

Glavni tajnik HSP dr. Ante Starčević (HSP AS) Pero Ćorić rekao je u utorak da su za provalu u sjedište zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici krivi svi vladajući – od premijera Tihomira Oreškovića do ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića jer su, zbog sporosti u kadroviranju, u policiji predugo ostavili stare i nesposobne kadrove.

"Po ovoj pljački u policiji treba nositi naziv idući broj Alan Forda. Za takvo što smo krivi svi mi vladajući - od premijera Tihomira Oreškovića do ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića. Predugo smo ostavili stare i nesposobne kadrove, a naša sporost i tromost u kadroviranju dala im je krila da 'pometu tavane' i uhljebe još stotine svojih istomišljenika. To i čine svakodnevnim zapošljavanjima od bolnice u Slavonskom Brodu do Nacionalnog parka Krka", kazao je Ćorić Hini komentirajući pljačku u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije.

Podsjetio je i da je on,  kao predsjednik upravnih vijeća, gradio domove starih i nemoćnih u Vukovaru, Nuštru i Iloku, a trećesiječanska Vlada Ivice Račana ga je zajedno s ostalima s desnice "u znak zahvalnosti smijenila u prvom naletu".

U provali u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici, prema neslužbenim navodima, ukradeno je oko dva kilograma zlata i 280 tisuća eura.

Ravnateljstvo policije u ponedjeljak poslijepodne priopćilo je da provodi očevid i kriminalističko istraživanje zbog ''provale u službene prostorije PU zagrebačke tijelom u noći s 3. na 4. travnja''.

Nacionalni sindikat policije MUP-a u ponedjeljak je zbog te krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije u dopisu ministru Vlahi Orepiću zatražio odgovornost i smjenu ravnatelja policije te načelnika zagrebačke policije, tvrdeći da su ukradene vrijednosti prije dva mjeseca oduzete jednom građaninu i da zbog propusta nisu bile zbrinute na odgovarajući način.

>> Ukradeni novac i zlato iz sjedišta policije pripadaju Antoniju I.

>> Ravnateljstvo policije o provali u Heinzelovoj: Provode se očevid i kriminalistička istraga

>> Lopovi iz ureda policijskog načelnika u Heinzelovoj ukrali 280.000 eura i dva kg zlata

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

DU
Deleted user
13:26 05.04.2016.

neka Pero, samo da ti nisi za ništa odgovoran......

GU
gustirna
13:28 05.04.2016.

kriv je samo ,kadar svastikara ranka,nesretnik orepic....zapovjedna odgovornost se mora postovati...,

DU
Deleted user
13:32 05.04.2016.

Jednom rijecju...skinite nacelnike koji su postavljeni za politicka prepucavanje i plasman SDP-ovih podvala....Orepiću to sto si ti zadrzao ...nije struka...a uskoro ce nam struka jako jako trebati..