Bunjac prozvao Palfi

'Palfi je na sastanak dovela nekoliko svojih plaćenika. Urlali su na mene, zavrnuli mi ruku...'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Živi zid
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Živi zid
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Živi zid
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Živi zid
05.06.2019.
u 11:33
Živi zid postao je privatno vlasništvo jedne osobe, a to je Vladimira Palfi koja odlučuje o svemu, rekao je Bunjac
Pogledaj originalni članak

Ivan Vilibor Sinčić je objavio kako odlazi u Europski parlament i kako suspendira Branimira Bunjca. Naime, Sinčić je suspendirao Bunjca jer se nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament, to jest da se profiliraju i rotiraju novi ljudi. Bunjac je održao konferenciju za medije na kojoj je rekao da je Živi zid postao privatno vlasništvo Vladimire Palfi.

Branimir Bunjac na konferenciji za medije rekao je da će nastaviti s programom. U njegovoj pratnji bio je i Ivan Pernar.

"Osnovni problem proizlazi iz toga što je posljednje vrijeme Živi zid postao privatno vlasništvo jedne osobe, a to je Vladimira Palfi koja odlučuje o svemu samovoljno", rekao je Bunjac. "Sastavlja liste, zabranila je bilo kojem članu da nastupa u medijima bez njezina odobrenja", dodao je Bunjac.

Pogledajte naš specijal o raskolu u Živom zidu:

 

"Svatko tko se suprotstavi dolazi na listu za odstrel", rekao je Bunjac. "Ivan Vilibor Sinčić ne odlučuje ni o čemu", dodao je.

"Znao sam da slijedi katastrofa i palo mi je na pamet i da moramo provesti referendumsku inicijativu. Da je naša lista loša i da ne možemo prijeći prag. Tu se pokazala dodatna slabost Živog zida i onih koji vode kampanju, a to je Vladimira Palfi", rekao je Bunjac.

"Palfi se u izbornoj noći obratila okupljenima i čestitala Lukuniću", ispričao je Bunjac. "Tražili su da ja podnesem ostavku, da to učinim ja koji sam u županiji u kojoj živim pobijedio ne samo Sinčića već i Kolakušića. Trebao sam se povući i njima dati mandat. Nisam mogao pristati. Ja sam svoj mandat pošteno dobio. Krenule su ucjene, prijetnje, pritisci", rekao je. 

"Došli smo na sastanak, Palfi je vrištala da je Živi zid mrtav. Dovela je nekoliko svojih plaćenika. Urlali su na mene, psovali, zavrnuli mi ruku", rekao je o sastanku kod Vuletića. "Nisam znao da sam sudjelovao na klasičnoj udbaškoj sačekuši na kojoj se sve snimalo. Izrezali su nekoliko sekundi", rekao je Bunjac.

"Vladimira Palfi umrla je u mome srcu. To je točka nakon koje više nema povratka", rekao je Bunjac.

Rekao je da ima odgovornost prema stranci. "Borit ću se, lako bi bilo da napustim Živi zid", rekao je. Na pitanje zašto je tek sada progovorio, rekao je da su oni s njegovim imenom izašli u javnost, a on im sada odgovara.

"Ostajem po želji članstva u stranci. Ako ne budu raspisani izbori u roku tri tjedna, u stranci u kojoj diktaturu vodi Vladimira Palfi, onda će većina članstva izaći", rekao je.

Bunjac je rekao da o novoj stranci s Pernarom još i ne razmišlja. "Nemam problema s kontrolom bijesa, oteli su mi mobitel, ja sam reagirao kao i svatko drugi", rekao je Bunjac oko incidenta u Saboru.

Obratio se i Pernar. "Sumnjam da će Sinčić raspisati izbore. Nakon ovoga ne znam koliko bi Palfi mogla dobiti glasova na unutarstranačkim izborima. Rekao sam da je kolega Bunjac dobar zastupnik", rekao je Pernar.

"To vam zapravo pokazuje moju veličinu", rekao je Pernar o tome zašto neće napustiti stranku.

Podsjetimo, nositelj liste Živog zida za euroizbore bio je Tihomir Lukanić, Sinčić je bio posljednji, dvanaesti na listi, ali osvojio je najviše preferencijalnih glasova. Prvi sljedeći po broju glasova bio je Branimir Bunjac, a odmah po okončanju izbora Sinčić je proučio da je njegov izbor za odlazak u Bruxelles Lukanić.

"Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i ja ga još jednom pozivam da postupi časno, poštuje predizborni dogovor i omogući mi da prepustim mandat Lukaniću", rekao je Sinčić.

Istaknuo je kako osobno ne želi ići u Europski parlament, da svi očekuju da mandat dobije upravo Lukanić i da će učiniti sve da se to ispoštuje. No, dodao je, tome je Bunjac "jedina prepreka". 

Oglasio se, podsjetimo, i Ivan Pernar. Kako je rekao, osjeća moralnu dužnost da obavijesti javnost da je Vladimira Palfi odlučila oduzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu.  "Osobno se ne slažem s tim činom, kao ni s načinom na koji se s njim postupa. Moje mišljenje više nije bitno ni presudno. Ako Vladimira Palfi odluči konzumirati svoj mandat u Saboru i izbaci Bunjca, zastupnika za kojeg smatram da odlično obavlja svoj posao, ja neću moći nastaviti svoju političku budućnost unutar Živog zida", izjavio je Pernar.

Video: Pernar u Saboru šutio osam minuta

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 76

BR
brojevi
11:12 05.06.2019.

Utopljenik se u neprilici za slamku hvata a deložirani i prevareni nesretnici za Živo blato. Efekt je potpuno isti. Od početka večina objektivnih građana je znala o kakvoj je grupici lažnjaka, prevaranata i lakrdijaša je riječ.

DU
Deleted user
11:12 05.06.2019.

Eto sami su se raskrinkali - jadnici ništa drugo - demagogija i kritiziranje bez osnova - skupljanje jeftinih političkih poena to je ŽZ - ugasite se već jednom

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:53 05.06.2019.

Sta kaze Bunjac? "Ubit cu vas ako ne dodjete!" ili "Ubit cu vas ako ne dobijem fotelju!"??