obveznice

Šuker: Pad kreditnog rejtinga brine, ali to je normalna stvar

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Šuker: Pad kreditnog rejtinga brine, ali to je normalna stvar
23.12.2010.
u 16:03
Vlada će za organizaciju Vip Snow Queen Trophyja na Sljemenu dati milijun kuna
Pogledaj originalni članak

Nakon sjednice Vlade ministar financija Ivan Šuker komentirao je novinarima sniženi rejting koji smo dobili od Standard&Poor'sa. Na pitanje je li rejting na granici iznad špekulativnog zabrinjavajući, odgovorio je kako je svaki pad kreditnog rejtinga zabrinjavajući i da je to normalna stvar.

- Međutim, Hrvatskoj se dogodilo nešto što se događalo svima prije. Ovo, kao i izjave MMF-a, upućuje nas na to da se strukturne refome moraju provesti.

Na pitanje postoji li opasnost da izdavanje obveznica na međunarodnom tržištu bude skuplje, odgovorio je:

- Sve je to relativna stvar. Tržište ima kudikamo bolje mišljenje nego što ga imaju rejting agencije. Nemojte ovo shvatiti kao alibi odgovor, ali sjetite se da su prije financijske i gospodarske krize propale prve banke koje su imale najveće moguće kredtine rejtinge. Ovo treba prihvatiti kao nešto upozoravajuće.

Na zatvorenom dijelu sjednice Hrvatskom skijaškom savezu dana je suglasnost za organizaciju i održavanje utrka u alpskom skijanju za žene i muškarce - Audi FIS Svjetski kup Vip Snow Queen Trophy 2011., koje će se održati na Sljemenu 4. i 6. siječnja 2011. godine. Vlada će pružiti financijsku potporu organizaciji te manifestacije u iznosu od milijun kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 60

PI
piccolo
16:53 23.12.2010.

Dabogda ti pala masnoća u krvi. Samo kaj je to nemoguće

LO
lojtra
08:05 24.12.2010.

Znači naše valoriziranje je sad preuzeo Standard & Poor\'s? Kako slikovito :)

SA
sargu123
20:56 23.12.2010.

Dok je prascu puna kopanja taj je zadovoljan