'NEMA OSNOVA'

Sud BiH odlučio: Zoran Mamić neće biti izručen Hrvatskoj

Foto: STRINGER/PIXSELL
Foto: STRINGER/PIXSELL
Foto: STRINGER/PIXSELL
26.09.2021.
u 10:21
Hrvatska je izručenje Zorana Mamića zatražila 6. srpnja, kao i njegovog brata Zdravka
Pogledaj originalni članak

Sud BiH donio je rješenje kojim se odbio zahtjev za izručenjem Zdravka Mamića u Hrvatsku.

Podsjećamo, Hrvatska je za Mamića tražila izručenje po tri osnove: zbog ponovljenog sudskog postupka po odluci Vrhovnog suda Hrvatska koji je ukinuo presude Županijskog suda u Osijeku te je naredio ponovno suđenje. Nadalje, izručenje se tražilo zbog izdržavanja kazne od četiri godine i osam mjeseci zatvora na koje je Mamić osuđen te zbog istrage o podmićivanju trojice sudaca suda u Osijeku. 

Kako javlja Dnevni avaz, odvjetnici su na ročištu smatrali kako ni u jednom od tih osnova nema pretpostavki za izručenje, što je Vijeće na kraju i uvažilo. 

Hrvatska je izručenje Zorana Mamića zatražila 6. srpnja, kao i njegovog brata Zdravka. Prema dosadašnjim saznanjima, sud još nije donio odluku oko izručenja Zdravka Mamića. 

>> VIDEO Direktor tvrtke s koprivničkog područja uzeo si 1,6 milijuna kuna, evo što je radio


Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar GeniKameni
GeniKameni
11:28 26.09.2021.

Nitko ne zeli sudjelovati u "lovu na vjestice" hrvatskog tzv. pravosudja! To je cak ispod razine i drugih korumpiranih pravosudja koja imaju referentnu razinu "bottom line" ispod koje ne zele ici, za razliku od hrvatske duboke drzave koja je izgubila svaki kompas. Moze li imalo licemjernije od... "pravosudje" trazi izrucenje okrivljenih za mito, koji su bili reketareni i ucjenjivani od clanova tog istog "pravosudja"?! Ostavite se vi Mamica koji su stvorili jedan od najuspjesnijih nogometnih klubova u jugoistocnoj Europi, kako u sportskom tako i u financijskom smislu, i ganjajte mafijase koji su "olaksali" hrvatski narod i drzavu za milijarde eura i jos uvijek to rade bez imalo straha od "pravosudja"...

SP
Spezzi
10:54 26.09.2021.

Kome da ih izruči, pravosudnoj mafiji?! Žalosmo je da je pravosuđe u BH neovisnije nego u RH.

DU
Deleted user
15:03 26.09.2021.

Kakvo sramotno pravosudje! Koju cijenu je imala ova odluka suda?