čuvanje djece

Stupa novi zakon: Dadiljama za rad na crno kazne do 15.000 kn

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Stupa novi zakon: Dadiljama za rad na crno kazne do 15.000 kn
31.03.2013.
u 10:05
Prema novom zakonu predviđa se da stručno osposobljene dadilje čuvaju djecu u svom stambenom ili poslovnom prostoru, ili u stanu roditelja djeteta
Pogledaj originalni članak

Idućeg tjedna na snagu stupa novi zakon o dadiljama. Prema novom zakonu, poslove dadilje u okviru registriranog obrta obavljat će za to educirane osobe, a prostor u kojem čuvaju djecu, ako to nije stan roditelja, morat će, kao i oprema, udovoljavati posebnim standardima.

--Dadilje će u svojem stanu moći čuvati i školsku djecu

Njime se predviđa da stručno osposobljene dadilje čuvaju djecu u svom stambenom ili poslovnom prostoru, ili u stanu roditelja djeteta. Nema li dadilja u tom prostoru vlastite djece, moći će čuvati najviše šestero djece, a mogućnost pomoćne dadilje ili odgojiteljice povećava broj djece do 10. Zanimljivo je da su obuhvaćena djeca do 14 godina, što podrazumijeva i brigu o školskoj djeci u vremenu dok su roditelji zaposleni. Zakonski prijedlog predviđa i kazne do 15 tisuća kuna za one koji će raditi na crno.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OG
Oglasivac277
21:16 04.01.2018.

Dadiljama 15 000 kn za cuvanje djece a UBER 2 i pol god.radi nekaznjeno u Hrvatskoj ?? Jadna li smo zemlja !