PARTY U ZAGREBU

Studenti tulumarili ispred doma: Bilo ih je stotine, nitko nije imao masku

Foto: Facebook
Studenti tulumarili ispred doma: Bilo ih je stotine, nitko nije imao masku
06.02.2021.
u 10:45
Policijska uprava zagrebačka zasad se nije oglasila o ovom događaju
Pogledaj originalni članak

Studenti zagrebačkog Sveučilišta odlučili su se u petak navečer zabaviti na ulicama ispred Studentskog doma Stjepan Radić, a kako se čini, bilo ih je stotine, bez ikakvog poštivanja epidemioloških mjera.

Uslijed dvomjesečnog zatvaranja ugostiteljskih objekata, studenti ovog Sveučilišta svoju su zabavu pronašli na ulicama ispred doma. Iz fotografija koje su osvanule na društvenim mrežama, studenti su bili nagurani u gužvama, a čini se da ni nitko nije imao zaštitnu masku.

''Beroš na aparatima'' i ''Dolazim u Zagreb'' bili su komentari na društvenim mrežama, a čini se da nikome nije smetalo ovakvo okupljanje mladih.

- Mogu razumijeti želju za druženjem i da je mladima dodijala korona, ali da ih se ovoliko okupilo i da se toliko ne pridržavaju mjera. Ako na ovakvima svijet ostaje, na svijetu će živjet puno manje ljudi, bio je jedan od komentara.

Osim studentskog doma, izgleda da je u posljednje vrijeme omiljeno okupljalište mladih i Mladost, a alkohol koji ne mogu kupiti poslije 22 sata, mladi mahnito nabavljaju kod studenata koji prodaju domaće vino.

Policijska uprava zagrebačka zasad se nije oglasila o ovom događaju, ali prema fotografijama čitatelja objavljenih na portalu Net.hr, čini se da su na mjestu događaja bili policajci.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 129

KG
KG002
11:01 06.02.2021.

A zašto ne bi? Ionako se druže (ako ne vani onda po sobama), jel netko stvarno misli da će obuzdati mlade ljude od 19-20 godina? I zašto se ne bi družili? Političari prvi krše pravila koja su nama nametnuli. Mediji zataškavaju prosvjede diljem svijeta, ljudi ovako ne mogu više živjeti. Propadaju firme, sve je više suicida i obiteljskog nasilja, a sve u ime "korone"!!! Mladima je dosta, ove slike samo pokazuju da u njima još ima života i duha da se usprotive ovom debilizmu koji su nam nametnuli!

TR
Tripoli
11:18 06.02.2021.

I di je problem?!evo nas u jednoj smjeni dela cca 300 ljudi..

VL
_________
11:38 06.02.2021.

Zašto bi itko trebao nositi masku? Ministar zdravstva Vili Beroš, krajem ožujka 2020.: "Ovaj virus je izrazito mali, a pitanje je kolike su pore od kojih je maska sačinjena. Pitanje je djeluju li te maske uopće." A na pitanje zašto nošenje maski nije obavezno za sve, odgovara: "Zato što se nošenje maski nije pokazalo posebno protektivnim. Da jest, svi bi nosili maske i nitko ne bi bio zaražen."