Stravična nesreća u Srbiji

'I policajci plakali': Vlak udario u autobus, među petero mrtvih i dijete

Foto: Screenshot/RTS
'I policajci plakali': Vlak udario u autobus, među petero mrtvih i dijete
Autori Vecernji.hr, Hina
21.12.2018.
u 16:53
Na terenu su ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci
Pogledaj originalni članak

Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 7.30 sati u selu Donje Međurovo kod Niša u Srbiji kada je vlak udario u autobus. Poginulo je najmanje troje ljudi, među kojima je i dijete. U nesreći je ozlijeđeno više od dvadeset osoba, a dvije osobe su preminule tijekom operacije. Kako javlja Blic, autobus je prepolovljen.

Prema jednom od svjedočenja, vozač autobusa je uz laganu uzbrdicu navodno krenuo iz treće brzine, zbog čega je autobus stao. Putnici su mu dovikivali da prebaci u prvu kako bi se "izvukao" preko pruge jer su u daljini čuli dolazak vlaka, javlja Blic

- Vozač je bio odmoran. Jučer je smjenu završio u 16.45 sati, a jutros u 06.25 sati započeo vožnju. Prije toga je kontroliran kao i vozilo, i sve je bilo u redu - rekao je danas Novica Tasić, zamjenik direktora "Niš ekspresa", autoprijevoznika čiji je autobus sudjelovao u nesreći.

Do nesreće je došlo na pružnom prijelazu na kojem nema rampe. Na mjesto nesreće stigao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, načelnik niške policije Slaviša Veljović, kao i direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović.

- Na pružnom prijelazu Donje Međurovo kod Niša jutros oko 7.30 sati dogodila se prometna nesreća. U sudaru vlaka i autobusa na mjestu su poginule tri osobe, dok su u Kliničko-bolnički centar u Nišu do sada prevezene 22 osobe s ozljedama - priopćio je MUP, javlja Telegraf.rs.

- Krenuo sam u školu, sjedio sam u zadnjem dijelu autobusa. Ništa nisam vidio, samo sam čuo udarac. Izašao sam van, vidio sam ljude kako plaču, svuda je bila krv - rekao je Dimitrije koji je zadobio ozljede glave i noge.

- Ovo je kao da je rat bio, u roku od 15 minuta primili smo 30 pacijenata, a 10 do 12 je životno ugroženo. Imamo desetoro djece s višestrukim ozljedama, to su teške ozljede i oni su na intenzivnoj njezi - rekli su doktori za Telegraf.rs.

- Scene su toliko užasne da i policajci plaču dok izvlače žrtve. Autobus je doslovno presječen na dva dijela - rekao je jedan sugovornik, prenosi Kurir.

Pogledajte video: Prometne kazne - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

Avatar Bokac75
Bokac75
11:09 21.12.2018.

Sucut obiteljima stradalih. Problem sa ne obiljezenim zeljeznickim prelazima prevazilazi granice Srbije. I ovdje ih ima na desetine. Ne postivaju se pravila u saobracaju i sam Bog nas moze sacuvat od ovakvih scena.

DU
Deleted user
09:49 21.12.2018.

Što napisati, jadni oni koje pogodi takova tragedija.

PR
prajdali100
09:20 21.12.2018.

Užas !