SPLIT

Stradali u potjeri stari je znanac policije, uhićen nakon što je prodao drogu

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
policija
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
policija
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
policija
02.06.2018.
u 19:10
Priopćeno je kako je završilo kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom koji je jutros doveden u službene prostorije i od kojega je policija oduzela šest grama heroina i 2,9 grama marihuane, sve spakirano u tri PVC vrećice, a koju je prema njegovim navodima neposredno prije događaja kupio od 44-godišnjaka.
Pogledaj originalni članak

Splitska policija dovršila je u subotu popodne kriminalističko istraživanje u vezi s jutrošnjim privođenjem dvojice muškaraca na Skalicama od kojih je jedan umro (44), te je izvijestila da je na mjestu događaja pronašla razne vrste droga i novac.

Priopćeno je kako je završilo kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom koji je jutros doveden u službene prostorije i od kojega je policija oduzela šest grama heroina i 2,9 grama marihuane, sve spakirano u tri PVC vrećice, a koju je prema njegovim navodima neposredno prije događaja kupio od 44-godišnjaka. Protiv 31-godišnjaka će policija podnijeti optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, najavili su.

Policija je završila i očevid na mjestu događaja gdje su pronašli 1,5 grama heroina, četiri grama kokaina, nekoliko tableta, privjesak s vagom, te veći iznos novca.

"O svemu utvrđenom tijekom kriminalističkog istraživanja biti će izvješteno nadležno državno odvjetništvo u Splitu kojem će biti dostavljena cjelokupna dokumentacija uz posebno izvješće", kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Preminuli muškarac (44) jutros je u 4.40 sati bio u kombiju zajedno s 31- godišnjakom kada ih je pokušala zaustaviti policija kojoj su pobjegli. Bježeći kombijem od policije tridesetak metara dalje kombi je ušao u Ulicu Table na Skalicama nedaleko od stadiona na Poljudu nakon čega je iz njega istrčao 44-godišnjak odbacivši torbicu i druge predmete, te nastavio bježati. Policija ga je sustigla,  a nakon što su uočili da teško diše, skinuli su mu lisičine s ruku i počeli mu davati masažu srca. Ubrzo je na mjesto događaja stigla i Hitna pomoć, no unatoč liječničkoj intervenciji, muškarac je u 5.20 sati umro.

Tijelo preminulog muškarca prebačeno je na Odjel patologije KBC Split gdje će se tijekom popodneva obaviti obdukcija i toksikološko vještačenje kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Neslužbeno se doznaje da je smrt najvjerojatnije nastupila zbog bolesti pluća od koje je bolovao 44-godišnjak. Obojica muškaraca policiji su poznati od prije zbog zlouporabe opojnih droga.

Preminuli diler stari je znanac policije. Kako piše Dalmatinski portal, radi se o Jerku Bobanu, koji je dosad skupio 18 kaznenih prijava zbog raznih kaznenih djela. Početkom 2016. godine pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog razbojništva trafike u Vinkovačkoj ulici. Nedavno je izašao iz zatvora. 

Zbog ovog slučaja iz Zagreba je put Splita jutros krenuo Stručni tim MUP-a kako bi ispitao sve okolnosti događaja te utvrdio jesu li policajci zakonito postupali. U tijeku je obdukcija koja bi trebala pokazati što je bilo fatalno za Bobana. Tijekom potjere odbacio je nekoliko paketića materije nalik heroinu, utvrdit će se je li nešto i progutao. Navodno je bio dosta lošeg zdravstvenog stanja.

Foto: Frane Šarić
Mjesto pucnjave na krijumčara
Foto: Frane Šarić
Mjesto pucnjave na krijumčara
Foto: Frane Šarić
Mjesto pucnjave na krijumčara
Foto: Frane Šarić
Mjesto pucnjave na krijumčara
Foto: Frane Šarić
Mjesto pucnjave na krijumčara

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RO
robertbruckner
23:22 02.06.2018.

Ak je prodav drogu zakaj nije biv ljikvidiran na licu mjesta kak besni pes?

RI
rightside
21:12 02.06.2018.

lijencine bi samo glumili neke nazovi mafijase a jos ni fazu "kokosara domestica vulgaris"nisu prosli,,))))da se mene pita pola splita bi bilo u remetincu,

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:47 02.06.2018.

Da nije umro ni njega ne bi uhvatili.