ŽARIŠTE U HRVATSKOJ

Stožer donio nove mjere za Đakovo: Svadbe do 200 ljudi, kafići do ponoć, misa na otvorenom...

Stožer donio nove mjere za Đakovo: Svadbe do 200 ljudi, kafići do ponoć, misa na otvorenom...
29.06.2020.
u 15:33
"Život nije stao u Đakovu, niti će stati, ali moramo se ovih tjedan - dva malo primiriti", kazao je gradonačelnik.
Pogledaj originalni članak

Nadležni krizni stožer donio je danas nove mjere za Đakovo.

- Svatovi će biti održani, ali s maksimalno 200 sudionika, a stožeru civilne zaštite nužno je dostaviti popis uzvanika, kako bi se prvo provjerilo moraju li biti u samoizolaciji. Svi ugostiteljski objekti moći će raditi samo do 24 sata. Bazen će raditi jer i epidemiolozi tvrde da klor uništava virus. Sve krizme i prve pričesti su odgođene, a misna slavlja održavat će se na otvorenome. Na ulazu u trgovine povećat će se epidemiološke mjere - naveo je Antun Galić, đakovački dogradonačelnik nakon sjednice gradskog i županijskog stožera civilne zaštite.

- Život nije stao u Đakovu, niti će stati, ali moramo se ovih tjedan - dva malo primiriti. Ne znači da ne možemo otići u trgovinu ili na kavu, ali ne smijemo se nepotrebno grupirati - poručio je gradonačelnik Marin Mandarić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:04 29.06.2020.

hdz je stavio sve na kocku zbog izbora ...

ČR
črnamatizemla
17:16 29.06.2020.

200 uzvanika?Maksimalno?U žarištu zaraze? Pa mislim, zanemarivo je veća vjerojatnost da je netko zaražen u skupini od 300 ljudi u odnosu na vjerojatnost da je netko zaražen u skupini do 200 ljudi. Plus, nisam neki odlazitelj na mise ni u kafiće ali u ovo ljetno vrijeme trebale bi raditi samo terase ako stolovi u kafiću nisu na razmaku od 3,4 metra pogotovo ako su mise na otvorenom. Vidim da se i lokalni stožeri rukovode jednostavnom zdravom logikom kak i Beroš.

ST
Stipan
17:16 29.06.2020.

Važno je da su starački domovi zatvoreni . Život im se već smanjio bar pet godina i više.