DANAS U VEČERNJEM

Što čine protiv korupcije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.02.2020.
u 21:14
Među identitetska pitanja oko kojih se vrti unutarstranačka kampanja ovih su se dana uspjela progurati i pitanja klijentelizma
Pogledaj originalni članak

Među identitetska pitanja oko kojih se uglavnom vrti unutarstranačka kampanja u HDZ-u ovih su se dana, iako u znatno manjoj mjeri, ipak progurala i ona o klijentelizmu i korupciji. Klijentelizam je kao jednu od težih boljki stranke i društva od samog početka označio Davor Ivo Stier, kandidat za potpredsjednika HDZ-a u timu Mire Kovača.

Zakon na čekanju

Pravednu i učinkovitu državu i borbu protiv korupcije kao cilj svojeg programa za sljedeće četverogodišnje razdoblje na subotnjem izbornom skupu u Mimari označio je i aktualni šef HDZ-a Andrej Plenković. Pitanje je, međutim, koliko je HDZ na svim razinama doista spreman na borbu protiv klijentelizma i korupcije, s obzirom na mnoštvo afera, od lokalnih do državne razine, koje gotovo svakodnevno pune medijske stupce.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ne propustite i druge teme:

- Analiza imovine saborskih zastupnika: Ni sami ne znaju što i koliko imaju

- Orban u 'savez' protiv EU uključio i Hrvatsku

- Masoni u Hrvatskoj: Imamo tri lože, a javni istupi poput izjava Nikice Gabrića prava su rijetkost

- Na 1112 straica objašnjeno kako je 600 ljudi prevareno za 81 milijun kuna

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ER
Erick
02:37 18.02.2020.

Upravo sam se vratio iz Juzne Africke Republike, posluju na slican nacin. Korupcije I mito je glavni biznis politicara. Turisticki vodic nam je govorio o napredku od kada je na vlasti ANC. Hvalio je sve, cak kada smo prolazili pored onih masovnih naselja gdje zivi oko 1.6 mil. I sve je sklepano od starog Lima ili drveta,rekao je da je to stotinu putabolje nego Ono sto Su imali prije. Istina, grade se I Nova naselja za njih, pitanje je tko ih dobije. Na pitanje moje supruge zasto je ANC dozvolio bivsem predsjednik Koji je bio prisiljen da napusti vlast s ukradenih 400 mil. Rekao je da se vodi istraga. Slicno je se dogodilo I u Zimbabwe s njihovim predsjednikom. Nesto slicno I u Hrvatskoj, Mesic, Vidosevic, Bandic, Senader, a gdje Su svi oni iz privatizacije? U Africa Su na vlasti ANC I Zimbabwe je slicna stranka,zato ne diraju svoje lopove, dijele zajedno. U Hrvatskoj imamo HDZ I SDP, bratske stranke iz CKH, ocekujmo li od njih da ociste korupciju?