Naglo zatopljenje

Stiže pravo proljeće: Temperature će se penjati i do 22 stupnja Celzijeva

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
sunčani dan
Foto: Screenshot
vremenska prognoza
Foto: Screenshot
vremenska prognoza
07.03.2018.
u 11:33
Dolaskom vikenda temperature će se penjati, a najtoplije će biti u nedjelju
Pogledaj originalni članak

Nakon što smo se prošli tjedan smrzavali na temperaturama od -20 stupnjeva Celzijevih, ovaj tjedan živa na termometru popet će se za čak 40 stupnjeva.

Naime, još prošli četvrtak u Belom Manastiru je izmjerena najniža temperatura od -23 stupnja Celzijeva, a tek koji stupanj 'toplije' bilo je u ostatku Hrvatske.

No, za vikend nas očekuje pravo proljeće. Temperature će se već danas u unutrašnjosti zemlje penjati do 10 stupnjeva Celzijevih, dok će za vikend u Zagrebu biti i 18 stupnjeva, a u Slavonskim Brodu se, primjerice, najavljuju čak 22 stupnja.

Foto: Screenshot
vremenska prognoza

Sutra će u većini zemlje ujutro biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Već prijepodne sa zapada postupno razvedravanje, pa će poslijepodne kiše biti još u istočnoj Hrvatskoj te ponegdje u Dalmaciji. Jutarnja temperatura bit će od -1 do 3, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 6 do 11 u unutrašnjosti te od 10 do 14 °C na Jadranu, izvijestio je DHMZ.

Dolaskom vikenda temperature će se penjati, a najtoplije će biti u nedjelju.

Foto: Screenshot
vremenska prognoza

Zbog naglog zatopljenja biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, slabiju koncentraciju i umor. Mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe uzrokovane vremenom mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika pa im se savjetuje da se ne izlažu suvišnim naporima.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
15:55 07.03.2018.

moje kupaće su spremne! vidim, i potoci se pune vodom! :)