PODIGNUTA OPTUŽNICA

Starac pokušao ubiti susjeda kojem smeta hranjenje golubova pod njegovim prozorom

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Starac pokušao ubiti susjeda kojem smeta hranjenje golubova pod njegovim prozorom
27.02.2020.
u 09:57
U optužnici je predloženo da se optuženiku produlje mjere mjera opreza zabrane približavanja oštećeniku i zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s oštećenikom - istakli su iz šibenskog DORH-a.
Pogledaj originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 73-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

- Optuženika se tereti da je 15. listopada 2019. u Šibeniku, nakon što mu je oštećenik (kao njegov susjed u zgradi) prethodno u više navrata prigovorio zbog hranjenja golubova ispred njegovog prozora te mu revoltiran takvim postupanjem ostavio skupljene mrvice ispred ulaznih vrata stana, došao do njegovog stana, dočekao ga ispred vrata imajući u desnoj ruci kuhinjski nož i počeo vikati na oštećenika i prijetiti mu. 

Okrivljenika se tereti da je u cilju da usmrti oštećenika zakoračio prema njemu i nožem zamahnuo prema njemu kako bi ga ubo u trbuh, ali se oštećenik naglo izmaknuo i izbjegao ubod, nakon čega je optuženik ponovno dva puta zamahnuo nožem prema njegovom trbuhu, što je oštećenik ponovno uspio izbjeći odskočivši prema natrag, no optuženik ga je uspio nožem zahvatiti po unutarnjoj strani lijeve podlaktice nanijevši mu tjelesnu ozlijedu. Oštećenik se potom udaljio s mjesta događaja kako bi izbjegao daljnji optuženikov napad

U optužnici je predloženo da se optuženiku produlje mjere mjera opreza zabrane približavanja oštećeniku i zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s oštećenikom - istakli su iz šibenskog DORH-a.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KO
Kokoiduhovi
11:19 27.02.2020.

Hranitelji goluba su duboko poremećene osobe. Naime, svi smo svjesni da su u gradu golubovi - leteći štakori te da mogu prenijeti gadne bolesti i ne hranimo ih. Mnoge životinje žive u gradu i hrane se koječime, ali nitko nije tako poremećen da ih tovi. A napasti čovjeka koji ti prigovori zbog tovljenja letećih štakora , e to je za zatvorenu ustanovu i proučavanje.

NO
nordic
10:25 27.02.2020.

kriva je drzava sto ne kaznjava hranjenje bilo koje divlje zivotinje. oni sebi stvaraju svoj menu! i cak patkama, guskama, labudima itd uopce ne bih trebali dat kruha iako ga jedu al su jako nezdrave, mogu oboliti i jos vise oneciscuju rijeku itd... al ljudi jednostavno ne mare za to jer im lijepo kako jedu "iz ruke" a djeca uzivaju. jednostavno, nep.s...i. nazalost.