Igra sudbine

Stajao je na stanici s ovim znakom, nije ni slutio što će mu se dogoditi

Britanac koji je trazio posao
Britanac koji je trazio posao
26.01.2015.
u 00:12
Alfred Ajani nije mogao ni slutiti što će se dogoditi i na koji način će to utjecati na njegov život.
Pogledaj originalni članak

Ovaj Britanac još je jedan koji je na razne načine pokušavao pronaći posao nakon što je diplomirao.

Dovoljno hrabar, kreativan i dosljedan, uzeo je komad papira, na njemu napisao da je stručnjak za marketing i da traži posao. Stajao je tako s vlastitim oglasom u rukama na stanici Waterloo. Njegov potez uskoro je postao zamijećen te je dobio pažnju medija koji su se o njemu raspisali.

Alfred Ajani nije mogao ni slutiti što će se dogoditi i na koji način će to utjecati na njegov život. Dobio je posao kao voditelj Odnosa s javnošću. Godinu dana kasnije prisjetio se svog puta i mjesta s kojeg je krenuo u poslovne vode.

Uzeo je opet komad papira i stao na istu stanicu.

Foto: Twitter

"Sada ja zapošljavam", napisao je mladi Britanac godinu dana nakon što je na ovaj način sam tražio posao.

Ajani je od rujna prošle godine zaposlen u Astoria Grupi, i zapošljavaju konzultante. Vjeruju da će ovaj potez njihova, sad već 'starog zaposlenika', njihovoj tvrtki osigurati publicitet zbog svog jedinstvenog i kreativnog načina na koji je i sam tražio i dobio posao.

Sam Alfred Ajani ohrabrio je sve friške diplomante da se ne boje izlaska na tržište i poručio im je da budu hrabri i spremni na vlastitu promociju.

- Dovoljno je da to napravite samo jednom, poručio je.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DI
Diners
06:52 26.01.2015.

Zamislite 500 000 Hrvata s papirom u rukama!

DA
DARC2332
19:52 25.01.2015.

svaka cast!

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
08:02 26.01.2015.

Nezamislivo!Pa di bi mi cilu tu recenicu ispisali na papir,pa to bi nas ubilo.Morali bi se godinu dana odmarati poslje takvog napora.A tek tako mirno stajati,pa dobili bi kronicne probavne smetnje.Ne dolazi u obzir.Bolje sjediti na nekoj terasi,ispijati kavu i zaliti se na institucije!