AKCIJA SPAŠAVANJA U TIJEKU

Srušio se mali zrakoplov na Braču, sva tri putnika preživjela: Pronađen avion i putnici

Foto: DPA/PIXSELL/Wikimedia Commons
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogled na Sutivan na otoku Braču
Foto: Markus Scholz/DPA
Ilustracija
28.06.2022.
u 10:17
Sve hitne službe upućene su na teren u akciji spašavanja. Prema prvi neslužbenim informacijama ozlijeđeno je nekoliko putnika
Pogledaj originalni članak

Jutros oko 9:40 sati na području otoka Brača pao je sportski avion Cessna, pri čemu su svi putnici preživjeli. Mali zrakoplov srušio se na nepristupačni teren kod pustinje Blaca.

Neslužbeno se doznaje da je avion pronađen, pišu 24 sata.  Pronađena su i sva tri preživjela. Navodno su ozljede takve da putnike neće izvlačiti niz liticu već se čeka helikopter da ih odvede u Split. Prve procjene s terena su da ozljede nisu opasne za život.

O svemu se oglasilo i Ravnateljstvo civilne zaštite koje je potvrdilo da preživjeli nisu u životnoj opasnosti, a u avionu su bila dva putnika i pilot. 

Doznajemo kako je zrakoplov s tri putnika koji je pao u pustinju Blace poletio iz Zračne luke Brač u 9 sati i 10 minuta. Putnici su krenuli u turistički, panoramski let. Još je nepoznat uzrok pada.

O padu se oglasila i gradonačelnica Supetra Ivana Marković. 

- Jutros sam se našla u vatrogasnom domu DVD-a  Supetra oko operativnih dogovora kada je bila dojava o padu aviona sa tri putnika. Naši vatrogasci, hitna i policija su odmah izašli na teren po dojavi. Navodno se radi o sportski zrakoplov marke Cessna koji je nešto prije 10:00 sati pao kod Pustinje Blaca na južnoj strani otoka Brača.  Zadnje informacije govore da je avion pronađen kao i sva tri putnika te upravo je u tijeku njihovo spašavanje, kao i osiguravanje područja. Pohvaljujem sve naše hitne službe na brzoj intervenciji te se nadam sretnom ishodu cijele ove situacije - objavila je na Facebooku. 

Krajem svibnja četiri poginula

Prije mjesec dana u padu cessne kod Rakovice poginule su četiri osobe na letu iz Splita prema Njemačkoj. Tada je maleni avion Cessna 182 bio gotovo potpuno uništen.

Podsjetimo i na nesreću od prije četiri dana kada je zrakoplov kompanije Trade Air na letu Solun - Innsbruck prinudno sletio u Zračnu luku Franjo Tuđman radi kvara na hidraulici. Prema informacijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe, zrakoplov je u 12,29 sati zatražio dozvolu za prinudno slijetanje. Operator zračne luke postupio je sukladno proceduri u ovakvim situacijama i zrakoplov je bez problema sletio u 13 sat. 

Uskoro opširnije...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

V0
Vlaskoulicanec3.0
14:29 28.06.2022.

A Trade Air zrakoplov je imao nesreću? Koju to nesreću? Koliko je ljudi stradalo? Avion uništen ili oštećen? Onda su došadasnje vijesti o prinudnom spuštanju u Zagreb zbog kvara na hidraulici krive?

M3
Miške 3
11:56 28.06.2022.

Taj samostan Blaća je dragulj.

Avatar utunelu
utunelu
11:43 28.06.2022.

O padu se oglasila i gradonačelnica Supetra Ivana Marković.Sve za promociju sebe i stranke ugurati u svaki dogadaj stanku i politiku!!