VELIKA AKCIJA EUROPOLA

Srušen 'superkartel' koji je kontrolirao trećinu trgovine kokainom u Europi, uhićeno 49 osoba

Foto: Europol
Srušen 'superkartel' koji je kontrolirao trećinu trgovine kokainom u Europi, uhićeno 49 osoba
28.11.2022.
u 10:46
Uvoz kokaina u Europu pod kontrolom i zapovjedništvom osumnjičenih bio je golem, a policija je tijekom istrage zaplijenila više od 30 tona droge
Pogledaj originalni članak

Diljem Europe i Ujedinjenih Arapskih Emirata 8. i 19. studenoga provedene su koordinirane racije te je srušen superkartel koji je trgovao drogom, izvijestio je danas Europol.

Tijekom ove istrage uhićeno je ukupno 49 osumnjičenika. Ovaj superkartel, navodi Europol, kontrolirao je oko jednu trećinu trgovine kokainom u Europi. Uvoz kokaina u Europu pod kontrolom i zapovjedništvom osumnjičenih bio je golem, a policija je tijekom istrage zaplijenila više od 30 tona droge.

U akciji su sudjelovale Španjolska, Francuska, Belgija, Nizozemska, Ujedinjeni Arapski Emirati te SAD. U Španjolskoj je uhićeno 13 osoba, u Francuskoj šest, u Belgiji deset, u Nizozemskoj 14, a šest visoko vrijednih meta uhićeno je u Dubaiju. 

Tijekom akcije Europol je omogućio koordinaciju svih partnera u stvarnom vremenu, osigurao brze taktičke odluke i prilagodbu strategije prema potrebi.

VIDEO Benzinom zalio stubište u Zagrebu pa sve zapalio: Izgorio stan, vatrogasci pronašli žensku osobu

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NA
najposebniji
11:33 28.11.2022.

Slabo, bude to netko pokrio

Avatar Tikvica
Tikvica
11:20 28.11.2022.

Dodatno će sada skočiti cijene

Avatar kvasac60
kvasac60
11:07 28.11.2022.

Sa Balkana..