Srpski političar napadnut danas u samom središtu Beograda

Foto: Blic
Srpski političar napadnut danas u samom središtu Beograda
05.02.2010.
u 18:58
Čelnik Nove Srbije Velimir Ilić dobio je šaku u glavu dok je davao izjavu novinarima. Misli da je riječ o pokušaju ubojstva jer je udaren na isto mjesto gdje je ranije operiran.
Pogledaj originalni članak

Danas za vrijeme stranačke akcije u središtu Beograda čelnika Nove Srbije Velimira Ilića napao je Dejan Stojadinović (27) i nanio mu takve ozljede da je Ilić zadržan na bolničkom liječenju.

Stojadinović je stajao među građanima u Knez Mihajlovoj ulici, a Iliću je prišao u trenutku kada je on davao izjavu novinarima i udario ga šakom u glavu, uputivši mu pri tom pogrdne riječi. Poslije toga nastala je gužva u kojoj su aktivisti stranke nasrnuli na napadača. Intervenirala je policija koja je osiguravala skup i uvukla napadača u obližnji haustor, kako bi ga zaštitila od gnjevnih simpatizera Nove Srbije, piše Blic.

Ilić je ostao na nogama, ali je novinarima izjavio da se ne osjeća dobro jer je dobio udarac u isto mjesto gdje mu je prije godinu dana izvedena operacija na mozgu. Ocijenio je da nije slučajno da je udaren baš na to mjesto i da je plan vjerojatno bio da ga se ubije. Na pitanje novinara kome bi to odgovaralo, kazao je da su to oni kojima ne odgovora prikupljanje potpisa za raspisivanje izvanrednih izbora, odnosno režim. Ilić je zbog napada zatražio ostavku ministra unutarnjih poslova Ivice Dačića. Rekao je kako će zatražiti i ostavku srbijanskog premijera ako ne dobije detaljan izvještaj o napadu.

Prema izjavi srbijanskog MUP-a, policija je već ranije tragala za Stojadinovićem koji je poslije napada uhićen.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

OB
-obrisani-
19:23 05.02.2010.

Nema što. Srbi su ekspeditivni. Ne sviđa im se premijer? Ništa lakše - idemo po snajper. Ne sviđa im se oporba? Šakom u glavu. To ti je demokracija, a ne da netko izražava svoje mišljenje a da mu nitko nije rekao koje.

BO
bosut1
19:46 05.02.2010.

Ma tko ih hebe,nek se udaraju.Koga je briga sto se srbi makljaju izmedju sebe.

OB
-obrisani-
07:32 06.02.2010.

Tako triba sa bagrom razgovarat! Direkt-no u glavu lopovsku!