Srbijanska Skupština razmotrit će dvije rezolucije o zločinima

Foto: Reuters
Srbijanska Skupština razmotrit će dvije rezolucije o zločinima
12.01.2010.
u 08:20
Jedna rezolucija odnosi se na osudu zločina počinjenih nad Bošnjacima u Srebrenici, a druga na osudu svih drugih zločina. Tekstove će predložiti vladajuća koalicija.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Skupština Srbije razmatrat će prijedloge dvije rezolucije kojima se osuđuju zločini počinjeni 90-tih na teritoriju nekadašnje Jugoslavije, javio je sinoć beogradski B92.

Jedna će se odnositi na osudu zločina počinjenih nad Bošnjacima u Srebrenici, a druga na osudu svih drugih zločina, javlja B92, pozivajući se na izvore iz vladajuće koalicije u srbijanskom parlamentu.

Isti izvor navodi i da je namjera da te prijedloge podupre što veći broj zastupnika u parlamentu, a ne samo predstavnici vladajuće većine.

Tekstove obje rezolucije predložit će vladajuća koalicija, ali izvor B92 napominje da će se o njima razgovarati s predstavnicima oporbenih stranaka, kako bi se osigurala što šira parlamentarna potpora u glasovanju o ta dva dokumenta.

Iz vladajuće većine ne isključuju mogućnost da će rad na prijedlozima dvaju rezolucija biti okončan do 20. siječnja, za kada je planirana izvanredna sjednica Skupštine, ali podsjećaju da će ove rezolucije u Skupštini biti sigurno prihvaćene prije početka redovitog zasjedanja u ožujku.

Prije nekoliko dana srbijanski predsjednik Boris Tadić podsjetio je srbijanske stranke da su obvezne prema Haaškom tribunalu prihvatiti Rezoluciju o Srebrenici koju je Europski parlament prihvatio 15. siječnja prošle godine i pozvao europske zemlje da učine to isto. Većina je to učinila, osim Srbije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 129

ZO
zoljić
10:47 12.01.2010.

sto znaci deklaracija ako su zlocinci na slobodi i stiti ih dobar dio vlasti,

OB
-obrisani-
17:32 12.01.2010.

tigar-cro,pozdrav i tebi

ZO
zoljić
10:00 12.01.2010.

nebi se kladio u popularnost Srba. A neznam kakva je festa u guci.