Novi model

Solarna klupa mladog hrvatskog izumitelja Ivana Mrvoša izložena ispred Europskog parlamenta

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Solarna klupa mladog hrvatskog izumitelja Ivana Mrvoša izložena ispred Europskog parlamenta
09.03.2016.
u 18:00
- Nova klupa ima vodeni sustav hlađenja, idealno pročišćavanje zraka i svaka klupa dolazi s internet modulom- rekao je prilikom predstavljanja klupe Mrvoš koji je sretan što je dobio priliku predstaviti klupu i u Europi.
Pogledaj originalni članak

Mladi hrvatski izumitelj iz Solina Ivan Mrvoš (20), danas je na poziv zastupnika Tonina Picule ispred Europskog parlamenta u Strasbourgu predstavio svoj novi model solarne klupe "Steora"Za razliku od prvobitnog modela koji je napravio lani u srpnju, ovaj uz žično omogućuje i bežično punjenje mobilnih uređaja i wi-fi spot - dovoljno je samo položiti mobitel na klupu i punjenje počinje, priopćio je Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule.

- Nova klupa ima vodeni sustav hlađenja, idealno pročišćavanje zraka i svaka klupa dolazi s internet modulom- rekao je prilikom predstavljanja klupe Mrvoš koji je sretan što je dobio priliku predstaviti klupu i u Europi.

- Ovo neće ostati samo jednokratna izložba već će prije svega preko moga ureda, jedan ovakav hvalevrijedan izum stvoren u Hrvatskoj, dobiti dodatnu promociju- rekao je zastupnik Picula, koji se nada da će ova klupa jednom postati i trajno nasljeđe Europskog parlamenta.

Klupa je teška oko 60 kilograma. Dosad je postavljena u desetak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu, a danas popodne izazvala je veliku pozornost u Strasbourgu

>> Solarna klupa Ivana Mrvoša ide i u Hong Kong! 

>> Kreator pametne klupe: Ne zanima me ni prodaja projekta ni odlazak iz Hrvatske

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:44 09.03.2016.

A kad se samo sjetim da su dečka popljuvali (Cvetojević, Štern) u onoj TV emisiji gdje se natjecao sa svojim izumom

ZA
zajgorec
18:53 09.03.2016.

a kad bude u varaždinu?