Kolumna

Solari su pravi put, ali koči ih nemilosrdna administracija

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Solari su pravi put, ali koči ih nemilosrdna administracija
30.04.2024.
u 15:48
Neshvatljivo je da Vlada nije u stanju pritisnuti HERA-u da donese cijenu priključka na mrežu za projekte vrijedne 1,2 milijarde eura koji čekaju od rujna 2022.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
ANALIZA PAPINOG APELA

Kako doći do propovijedi od 8 minuta: Istraživanje u Hrvatskoj pokazalo da su većini propovijedi preduge

Istraživanje Pew centra prije pet godina, koje obuhvatilo gotovo 50 tisuća propovijedi u nekoliko kršćanskih denominacija u SAD-u, pokazalo je kako su propovijedi katoličkih svećenika uvjerljivo najkraće. Prosječna propovijed tako traje oko 37 minuta, dok propovijedi katoličkih svećenika u prosjeku traju 14 minuta. Najduže traju propovijedi crnačkih protestanata (54 minuta), u evangeličkim crkvama traju oko 39 minuta, a u ostalim protestantskim zajednicama oko 25 minuta

Živi i radi u Leipzigu

Legendarni nogometaš otkriva zašto nije igrao za Hrvatsku: 'Ćiro to nikako nije mogao podnijeti'

– Ćiro Blažević nikako nije mogao podnijeti moj repić pa mi je rekao: “Kad se ošišaš, onda ću te pozvati.” Rekao sam: “Ili me zovite ako sam dobar ili me ne zovite ako nisam.” Neki su se igrači ošišali pa su bili pozvani jednom i nikad više. Prihvatio sam poziv Bosne i Hercegovine i branio na devet utakmica. Kasnije sam bio izabran za trenera vratara kada je izbornik bio Safet Sušić.



Komentari 2

ST
sttipe
13:55 01.06.2024.

Može se zakonom obvezati velike proizvođače, da proizvode vodik, ako mreža trenutno ima višak napona. Pomoći im nekim novcem kojim trenutno pomažu tuđe autoindustije!! Kad to riješe, nema problema za papire i dozvole. Hep bi sam triba napraviti u svakoj županiji postrojenje za elektrolizu, i skladištenje vodika, i gorive ćelije za vraćanje vodika u mrežu u obliku struje... "Vodikov stabilizator mreže", pomoću kojeg bi se moglo instalirati ozbiljnije količine PV kilowata.. Davanje dozvola, istima, sada, lomi mrežu.

ST
sttipe
17:44 30.04.2024.

Šta će to doniti malima?? Još nepovoljnije uvjete, kad ovi "zavale mrežu"???