Brutalno ubojstvo

Šok u Belgiji: Zbog otkaza ocu gradonačelniku prerezao vrat

Foto: Wikipedia
Šok u Belgiji: Zbog otkaza ocu gradonačelniku prerezao vrat
13.09.2017.
u 07:00
Ubojica je jedva punoljetni Nathan Duponcheel koji je priznao ubojstvo.gradonačelnik belgijskog grada Mouscrona Alfreda Gaddenea krivi za samoubojstvo oca
Pogledaj originalni članak

Alfred Gaddene, gradonačelnik belgijskog grada Mouscrona, izašao je u ponedjeljak navečer iz svog doma pored gradskog groblja kako bi zaključao groblje, što je dužnost koju je obavljao svakoga dana posljednjih 15 godina.


No, te večeri na groblju ga je čekala smrt: supruga ga je oko 19 sati i 50 minuta pronašla mrtvog, prerezanog grkljana iz kojeg je šikljala krv. Brutalno ubojstvo gradonačelnika belgijskog grada na francuskoj granici šokiralo je Belgiju. Jučer je belgijsko tužiteljstvo, koje vodi istragu, priopćilo da je počinitelj uhićen i da je priznao ubojstvo.

Radi se o osamnaestogodišnjaku po imenu Nathan Duponcheel koji, prema pisanju belgijskih medija, u istrazi tvrdi da je ubio gradonačelnika jer ga smatra krivim za samoubojstvo svog oca Oliviera, otpuštenog iz gradske uprave prije nekoliko godina.

– S užasom sam primio vijest o brutalnom ubojstvu Alfreda Gadennea. Moje misli su uz njegovu obitelj i prijatelje – poručio je belgijski premijer Charles Michel.

Grad Mouscron ima 57 tisuća stanovnika i nalazi se na samoj granici s Francuskom, u blizini francuskog grada Lillea. Izrazi sućuti stizali su jučer i iz Belgije i iz Francuske. Alfred Gaddene bio je konzervativni političar, na dužnosti gradonačelnika Mouscrona od 2006. godine. U prvi mah, neki su građani pomislili da je možda riječ o terorizmu, s obzirom na stravičan način ubojstva, no ta nagađanja vrlo su brzo otklonjena jer je istragu odmah preuzeo lokalni tužitelj, a ne poseban tužitelj za borbu protiv terorizma s državne razine.

Voditelji istrage vrlo su brzo došli do osumnjičenog i njegova priznanja. Zasad je nepoznato je li okrutni ubojica-tinejdžer imao kakve psihičke probleme. Njegov otac, koji je na Valentinovo 2015. godine počinio samoubojstvo vješanjem nakon što je dobio otkaz u gradskoj upravi, bio je i vatrogasac u lokalnoj vatrogasnoj postrojbi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
ObrenM
13:15 13.09.2017.

Njegovih 18 godina nije bila prepreka belgijskoj vlasti da mu objavi identitet.Ovdje se podobnima.povlastenim manjincima,imigrantima ne objavljuju niti inicijali.Ako je bio sposoban neovisno o godinama napraviti zvijerstvo to treba isto na takav nacin kazniti.

Avatar ucjena
ucjena
08:24 13.09.2017.

Naravoucenje: prije nego nekome das otkaz, provjeri dali ima sta jesti i hraniti obitelj, glupost klipan mislio da ovaj ima love!

GL
glavo
10:45 16.09.2017.

@startrack....ili je posteno radio pa ga je govno od politicara otpustilo da zaposli nekog svog rodjaka....tko zna, mozda mu je ovo samo nagrada za to...ako je netko parazit, onda je to ovaj stari prdonja , sta mislis da ga je mali roknuo samo tako bez veze...