obrušio se na plenkovića i milanovića

Škoro: Afera vjetroelektrane proizvod je HDZ-ove i SDP-ove korupcije

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održao konferenciju na Korzu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održao konferenciju na Korzu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održao konferenciju na Korzu
12.06.2020.
u 12:34
Korupcijska afera ima začetak u Vladi Zorana Milanovića koja je na samom kraju mandata, kao blagdanski dar, 24. i 31. prosinca 2014., tvrtki C.E.M.P. dala status povlaštenog proizvođača struje, napisao je Škoro
Pogledaj originalni članak

Miroslav Škoro na svom Facebooku je komentirao aferu vjetroelektrane, te poručio da DORH mora hitno istražiti kredit HBOR-a C.E.M.P.-u.

"AFERA VJETROELEKTRANE PROIZVOD JE HDZ-OVE I SDP-OVE KORUPCIJE

DORH mora hitno istražiti kredit HBOR-a C.E.M.P.-u!

Najveća korupcijska afera vlade Andreja Plenkovića, ali i njegova prethodnika Zorana Milanovića, nije samo uhićenje Josipe Rimac, njenih pomagačica i drugih aktera Afere Krš Pađene, nego odobrenje 590 milijuna kuna (80.000.000 eura) kredita HBOR-a C.E.M.P-u (Milenku Bušiću), uz odluku HERA-e o stjecanju statusa povlaštenog proizvođača električne energije, čime je otkupna cijena po mega-satu isporučene struje porasla s 43 na 94 eura, odnosno za 118 posto!

Korupcijska afera ima začetak u Vladi Zorana Milanovića koja je na samom kraju mandata, kao blagdanski dar, 24. i 31. prosinca 2014., tvrtki C.E.M.P. dala status povlaštenog proizvođača struje. Ta je odluka krajnje sumnjiva, uzme li se u obzir činjenica da je usvojena dan prije stupanja na snagu novog tarifnog sustava koji je poticaje smanjio za 30 posto.

Video: Andrej Plenković i Davor Bernardić najizgledniji kandidati za hrvatskog premijera

Kredit HBOR-a trebao bi biti predmet zanimanja saborskog istražnog povjerenstva i DORH-a zbog najmanje dva razloga. Prvo: odobren je u trenutku kad je lokacijska dozvola bila predmet sudskog spora. Drugo: HBOR, a to znači Vlada Andreja Plenkovića, subvencionirala je projekt Krš-Pađene kroz povlaštenu, za 118 posto povećanu, cijenu struje.

Ukupan iznos tog poticaja u povlaštenom poticajnom razdoblju može se procijeniti na 220 do 240 milijuna eura.
Pitanje je, dakle, zašto su Milanovićeva i Plenkovićeva vlada tim ogromnim poticajima podržale projekt Krš-Pađene? Tim pitanjem, između ostalih, ozbiljno ćemo se pozabaviti u Hrvatskom saboru nakon njegovog konstituiranja u srpnju ili kolovozu ove godine", napisao je Škoro.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

SO
SokolMali
13:27 12.06.2020.

Škoro pobjeđuje.

EN
EnerMater
13:43 12.06.2020.

Domovinski Pokret ja volim jer voljeti svoje je život.

GE
Gensoman1000
15:08 12.06.2020.

Opcenito tkz obnovljiva(?) (Ne) energije se ne isplati graditi bez poticaja jer je preskupo i nepouzdano.